fbpx

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στο GS η Σίφριν, στην 45η θέση η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου (vid)

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στο GS η Σίφριν, στην 45η θέση η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου (vid)

Τα 7 χρυσά μετάλλια και τα 13 συνολικά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι έφτασε στην καριέρα της η Μικαέλα Σίφριν με την Αμερικανίδα να παίρνει τον τίτλο στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στο Μεριμπέλ της Γαλλίας.

Ταχύτερη μετά το πρώτο σκέλος, η 27χρονη Σίφριν έκανε αρκετά για να πετύχει την καλύτερη συνολική επίδοση και να γίνει μόλις η 4η σκιέρ στην ιστορία που έχει κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τουλάχιστον 4 αγωνίσματα. Η ίδια έγινε επίσης η 3η αθλήτρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο αγώνισμα και η πρώτη από το 1985.

Η Φεντερίκα Μπρινιόνε πήρε και δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, αυτή τη φορά το αργυρό, μετά το χρυσό στο αλπικό σύνθετο, καθώς ήταν 12 εκατοστά του δευτερολέπτου βραδύτερη της Σίφριν. Η 32χρονη είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο και στη διοργάνωση του 2011 στο Γκάρμις. Το πρώτο μετάλλιο της καριέρας της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πήρε η Ράγκνχιλντ Μοβίνκελ με την 3η θέση. Μεγάλη η απογοήτευση για την ντόπια, την Τέσα Γουόρλι που αν και είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος και διεκδικούσε τον τίτλο για 3η φορά στην καριέρα της δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή.

 Από ελληνικής πλευράς η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου ήταν μέσα στις πρώτες 60 του πρώτου σκέλους έχοντας τον 54ο χρόνο και στο δεύτερο μέρος κατάφερε να σημειώσει βελτίωση καταλαμβάνοντας την 45η θέση στην τελική κατάταξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά