fbpx

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Μάρκο Όντερματ (vid)

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Μάρκο Όντερματ (vid)

Ο Ελβετός Μάρκο Όντερματ αναδείχθηκε νικητής στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικού σκι στη Γαλλία, ο δεύτερος τίτλος που παίρνει μετά από εκείνον στην ελεύθερη κατάβαση.

Έχοντας τον δεύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος ο Όντερματ κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη συνολική απόδοση αξιοποιώντας τη χάραξη της πίστας στο δεύτερο που σχεδίασε ο προπονητής του, Χέλμουτ Γκρουτ, σε συνδυασμό και με τα λάθη του Μάρκο Σβαρτς που ήταν ταχύτερος στο πρώτο μέρος αλλά τελικά έπρεπε να αρκεστεί στο χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία ήταν διπλή για την Ελβετία καθώς ο Λοϊκ Μεϊγιάρ ήταν εκείνος που πήρε τη 2η θέση.

 Με την επιτυχία αυτή ο Όντερματ έγινε ο πρώτος Ελβετός παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα μετά τον Κάρλο Γιάνκα το 2009 και ένας από τους μόλις 5 στην ιστορία που στην ίδια διοργάνωση παίρνουν το χρυσό μετάλλιο σε ελεύθερη κατάβαση και γιγαντιαίο σλάλομ.

Την 50η θέση κατέλαβε ο Κύπριος Γιάννος Κουγιουμτζιάν ενώ ο Έλληνας σκιέρ Γιάννης Αντωνίου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά