fbpx

Ίνγκεμαρ Στένμαρκ: «Η Σίφριν αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον το ρεκόρ»

Ίνγκεμαρ Στένμαρκ: «Η Σίφριν αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον το ρεκόρ»

Η Μικαέλα Σίφριν έσπασε το απόλυτο ρεκόρ νικών στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού φτάνοντας τις 87 στο Όρε της Σουηδίας, την πατρίδα του Ίνγκεμαρ Στένμαρκ.

 «Αξίζει το ρεκόρ περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο», είπε ο Σουηδός. «Είναι ευχάριστο. Είναι μία σπουδαία σκιέρ και δείχνει μία πολύ ευχάριστη προσωπικότητα. Πιστεύω ότι είναι ωραίο για εκείνη»,  ήταν τα λόγια του.

 Δύο φορές κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Στένμαρκ έγραψε ιστορία στις χιονισμένες πίστες τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Το πρώτο του βάθρο σε παγκόσμιο κύπελλο ήρθε το 1974, πήρε τρεις συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο στη γενική από το 1976 έως το 1978 και έφτασε τις 86 νίκες καριέρας το Φεβρουάριο του 1989, δύο εβδομάδες προτού αποσυρθεί.

Το ρεκόρ του Στένμαρκ άντεξε 34 χρόνια και απειλήθηκε σοβαρά το Μάρτιο του 2018 όταν η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Βον έφτασε τις 82 νίκες προτού οι τραυματισμοί την οδηγήσουν στην αποχώρηση από τη δράση σε ηλικία 34 ετών. Έχοντας δει την Σίφριν σε δράση, ο Στένμαρκ γνώριζε ότι το ρεκόρ του δεν θα αντέξει για πολύ καιρό.

 «Από καιρό έλεγα ότι η Σίφριν θα φτάσει σίγουρα τις 100 νίκες και εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα το καταφέρει αν συνεχίσει», πρόσθεσε. «Είναι μία ολοκληρωμένη αθλήτρια. Έχει καλή τεχνική αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Διαθέτει σωματική δύναμη αλλά και πνευματική, αυτός ο συνδυασμός είναι που την κάνει τόσο καλή. Είναι επίσης πολύ έξυπνη. Δεν χρειάζεται να αγωνίζεται στο 100% και γνωρίζει ότι οι άλλες θα πρέπει να ξεπεράσουν το όριό τους για να τη νικήσουν και αυτό τις οδηγεί σε κάποια λάθη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά