fbpx

Ίνγκεμαρ Στένμαρκ: «Η Σίφριν θα πρέπει να βρει τώρα νέο κίνητρο»

Ίνγκεμαρ Στένμαρκ: «Η Σίφριν θα πρέπει να βρει τώρα νέο κίνητρο»

Η Μικαέλα Σίφριν έσπασε το ρεκόρ νικών του Ίνγκεμαρ Στένμαρκ στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι και ο Σουηδός πιστεύει ότι η εύρεση νέου κινήτρου θα είναι το κλειδί για τις επόμενες επιτυχίες της Αμερικανίδας.

 Ο Στένμαρκ πήρε την 86η και τελευταία του νίκη το 1989 με πολλούς να πιστεύουν ότι ο Μάρσελ Χίρσερ ή η Λίντσεϊ Βον θα μπορούσαν να τον ξεπεράσουν. Η αποχώρηση σοκ του Χίρσερ και οι τραυματισμοί της Βον σήμαιναν ότι η Σίφριν θα γινόταν η πιο επιτυχημένη σκιέρ και ο Στένμαρκ αναρωτιέται τι υπάρχει για την συνέχεια.

 «Είναι δύσκολο», είπε ο Σουηδός. «Όταν έσπασα εκείνο το ρεκόρ, ήταν πολύ καιρό προτού αποσυρθώ. Είναι ωραίο όταν σπας το ρεκόρ αλλά στην συνέχεια δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα την απασχολήσει τόσο πολύ, απλά θα πρέπει να βρει άλλα κίνητρα. Για να φτάσεις στην κορυφή και να είσαι σε θέση να συνεχίσεις να νικάς σε τόσους πολλούς αγώνες πρέπει να προσπαθήσεις και να βρεις ένα νέο κίνητρο, νέους στόχους. Αυτό είναι δύσκολο όταν είσαι καιρό στο χώρο και ήδη έχεις κερδίσει πολλά».

Ποιοι λοιπόν μπορεί να είναι αυτοί οι νέοι στόχοι; «Αρχίζει ήδη να είναι καλή στην υπέρ-γιγαντιαία κατάβαση. Μπορεί να τα πάει καλά και στην ελεύθερη κατάβαση, οπότε ίσως αυτά να αποτελέσουν ένα νέο κίνητρο για εκείνη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά