fbpx

Παγκόσμιο Short Track: Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Βέλζεμπερ (vids)

Παγκόσμιο Short Track: Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Βέλζεμπερ (vids)

Η Σάντρα Βέλζεμπερ από την Ολλανδία πήρε ξανά τον τίτλο στα 500 μέτρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Short Track στην Σεούλ της Νότιας Κορέας.

 Η Ολλανδή ήταν η μοναδική με επίδοση κάτω από τα 42 δευτερόλεπτα σταματώντας το χρονόμετρο στα 41,977 και πήρε τον τίτλο, με την συμπατριώτισσά της και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021 αλλά και κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την Σούζαν Σούλτινγκ, να την ακολουθεί σε απόσταση 473 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Σέλμα Πούτσμα, επίσης από την Ολλανδία.

 Η Σούλτινγκ, που πήρε τον τίτλο σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα στην προ διετίας διοργάνωση του Ντόρτρεχτ, μπροστά στο κοινό της χώρας της, πήρε τη νίκη στα 1.500 μέτρα με 2 λεπτά και 31,349 δευτερόλεπτα επικρατώντας της ντόπιας, της Τσόι Μιν-Τζέονγκ ενώ το χάλκινο μετάλλιο έκανε δικό της η Κιμ Μπουτάν από τον Καναδά.

Ο Παρκ Τζι-Γουόν ήταν κυρίαρχος στα 1.500 μέτρα στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου και το ίδιο έκανε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επικρατώντας του Ιταλού Πιέτρο Σίγκελ και του Καναδού Πασκάλ Ντιόν που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 Ο Σίγκελ πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα καθώς ο Κινέζος Λιν Σιαογκούν ακυρώθηκε επειδή δεν φορούσε τον υποχρεωτικό πομπό. Ο Στίβεν Ντιμπουά από τον Καναδά πήρε το αργυρό μετάλλιο με τον Ολλανδό Γιανς Φαν’τ Βάουτ να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά