fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν η Ρόισλαντ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν η Ρόισλαντ

Η θρυλική Νορβηγίδα Μάρτε Όλσμπου Ρόισλαντ επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται στο τέλος της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου διάθλου.

 Το 2022 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η 32χρονη έγραψε ιστορία κερδίζοντας 5 μετάλλια, 3 χρυσά και 2 χάλκινα κι έγινε η πρώτη γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Η ίδια έγραψε ιστορία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 όταν έγινε η πρώτη που πήρε μετάλλιο και στα 7 αγωνίσματα του προγράμματος.

 «Είναι η κατάλληλη στιγμή, το νιώθω, είναι μία  αίσθηση που είχα όλη τη χρονιά για την ακρίβεια. Η περυσινή ήταν μία απίστευτη σεζόν για εμένα αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που συνέχισα. Φέτος ήταν δύσκολα αλλά άξιζε. Είμαι χαρούμενη με όλα όσα έκανα αλλά ήρθε η ώρα. Νιώθω ότι η ζωή έχει πολλά περισσότερα από το δίαθλο και μόνο αυτό. Φυσικά το δίαθλο θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου αλλά ανυπομονώ για το μέλλον».

 Η Ρόισλαντ αποσύρεται με 7 Ολυμπιακά μετάλλια, 17 σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος και τρεις κρυστάλλινες σφαίρες ενώ η πρώτη της νίκη σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου ήρθε σε ηλικία 28 ετών. Η Νορβηγία περιμένει πλέον να μάθει ποιο θα είναι το μέλλον της άλλης μεγάλης αθλήτριας της χώρας, της Τίριλ Έκοφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά