fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Πρώτη νίκη στα 30 για την Κάλβαα (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Πρώτη νίκη στα 30 για την Κάλβαα (vid)

Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα 30 της αλλά η Άνε Κιέρστι Κάλβαα πήρε την πρώτη νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο σκι αντοχής της καριέρας της στο Λάχτι της Φινλανδίας.

 Στον τελευταίο ατομικό αγώνα της σεζόν η Νορβηγίδα που σε τρεις μήνες θα κλείσει τα 31 της κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα 20 χιλιομέτρων κλασικής τεχνικής, μία πολύ καλή εξέλιξη καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το φετινό Tour de Ski καθώς είχε βρεθεί θετική στον Covid.

Με τα συνολικά υψομετρικά στα 772 μέτρα η Κάλβαα πήρε τη νίκη με διαφορά 9 δεκάτων του δευτερολέπτου από την Σουηδή Γιόνα Σούντλινγκ ενώ 3η τερμάτισε η Γερμανίδα Καταρίνα Χένινγκ.

 Ο τίτλος στο αγώνισμα πήγε στην Κέρτου Νίσκανεν με τη Φινλανδή μπροστά στο κοινό της χώρας της να κάνει αρκετά παίρνοντας τους βαθμούς ως πρώτη από το σημείο των 7,5 και των 12,5 χιλιομέτρων του αγώνα. Η μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα πήγε στη Νορβηγίδα Τίριλ Ούντνες Βενγκ που κατέλαβε την 18η θέση, μπροστά από τη μεγάλη της αντίπαλο, την Αμερικανίδα Τζέσι Ντίγκινς, η οποία κατέλαβε την 22η.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά