fbpx

Παγκόσμιο IIHF: Εμφατική αρχή για τις ΗΠΑ (vids)

Παγκόσμιο IIHF: Εμφατική αρχή για τις ΗΠΑ (vids)

Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη με 7-1 επί της Ιαπωνίας στο Μπράμπτον του Καναδά στο πρώτο ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου γυναικών.

 Οι 9 φορές κάτοχοι του τίτλου είχαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο την Άλεξ Κάρπεντερ η οποία είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Η Χαρούκα Τόκο πέτυχε το πρώτο γκολ για την Ιαπωνία στο ματς ωστόσο οι Αμερικανίδες ήταν ανώτερες με τη νέα αρχηγό, τη Χίλαρι Νάιτ, να προσθέτει ένα γκολ και δύο ασίστ ενώ 12 αποκρούσεις είχε η τερματοφύλακας Έριν Φράνκελ.

YouTube video

 Στο άλλο ματς του Α’ ομίλου, η κάτοχος του τίτλου και οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά άρχισε την προσπάθεια για τον τρίτο σερί τίτλο επικρατώντας 4-0 της Ελβετίας. Η Νάταλι Σπούνερ είχε ένα γκολ και μία ασίστ για τις 12 φορές πρωταθλήτριες και κατόχους του Ολυμπιακού τίτλου με την Αν-Ρενέ Ντεσμπιέν να κρατά απαραβίαστη την εστία της με 18 επεμβάσεις.

YouTube video

 Εντυπωσιακή αρχή και για τη Φινλανδία που συνέτριψε με 14-1 τη Γαλλία στο Β’ όμιλο με το χατ-τρικ της Τζενίνα Νάιλουντ ενώ οι Γαλλίδες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τερματοφύλακα καθώς η Μαγκό Μαμερί δέχθηκε 8 γκολ σε 18 σουτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά