fbpx

Παγκόσμιο IIHF: Τρίτο διαδοχικό τίτλο διεκδικεί ο Καναδάς

Παγκόσμιο IIHF: Τρίτο διαδοχικό τίτλο διεκδικεί ο Καναδάς

Η οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά θέλει τον τρίτο σερί και συνολικά 13ο τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του Μπράμπτον.

 Οι Καναδές, που έχουν και το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουν αρχηγό τη Μαρί-Φιλίπ Πουλέν, μία από τις μόλις 5 παίκτριες που έχουν πετύχει τουλάχιστον 200 πόντους σε διεθνές επίπεδο. Αυτή θα είναι και η πρώτη διοργάνωση από το 2016 που θα διεξαχθεί στον Καναδά με την παρουσία κοινού καθώς το τουρνουά του 2021 στο Κάλγκαρι, όπου ο Καναδάς νίκησε 3-2 τις ΗΠΑ στον τελικό, ήταν σε άδειες κερκίδες εξαιτίας της πανδημίας.

 Μεγάλη αντίπαλος αναμένεται η αμερικανική ομάδα που μετράει δύο διαδοχικές ήττες σε τελικό αν και πριν από αυτή την περίοδο μετρούσε 5 διαδοχικούς τίτλους και είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στις 8 από τις τελευταίες 9 εκδόσεις. Η ομάδα των ΗΠΑ περιλαμβάνει 5 πρωτοεμφανιζόμενες, μεταξύ των οποίων οι Τέσα Τζάνεκε και η Χέιλι Γουίν.

Από ευρωπαϊκής πλευράς με πολλές φιλοδοξίες θα εμφανιστεί η Φινλανδία η οποία είχε αγωνιστεί στον τελικό του 2019 χάνοντας από τις ΗΠΑ με 2-1.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά