fbpx

Παγκόσμιο IIHF: Συνεχίζουν το σερί οι Αμερικανίδες

Παγκόσμιο IIHF: Συνεχίζουν το σερί οι Αμερικανίδες

Η ομάδα των ΗΠΑ νίκησε 6-2 την Τσεχία και συνεχίζει να δίνει μάχη με τον Καναδά στον Α’ όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών.

 Οι ΗΠΑ είχαν 6 διαφορετικές σκόρερ με τις Χίλαρι Νάιτ, Μέγκαν Κέλερ, Τέσα Τζάνεκε, Άμπι Ροκ, ΛΙντεν Λέισι και Χέιλι Σκαμούρα να βρίσκουν στόχο ενώ η τερματοφύλακας Έριν Φράνκελ είχε 22 επεμβάσεις. Για την Τσεχία η Σάρα Καγιάνοβα και η Ντενίσα Κρίζοβα πέτυχαν τα γκολ με την ομάδα τους να είναι 3η στον όμιλο.

 Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου με τρεις νίκες και με διαφορά 18 γκολ ενώ ο Καναδάς έχει επίσης τρεις νίκες αλλά με διαφορά 13 γκολ.

Στο δεύτερο όμιλο η Φινλανδία έκανε επίσης το 3 στα 3 νικώντας 4-2 την Σουηδία η οποία προηγήθηκε με 2-0 ωστόσο τα δύο τέρματα από τη Ρόινια Σαβολάινεν και τα γκολ από τις Βίιβι Βάινκα και Πέτρα Νιέμινεν έφεραν τη νίκη στη Φινλανδία.

Σε άλλο ματς η Γερμανία νίκησε 3-0 τη Γαλλία φτάνοντας τις 2 νίκες ενώ η Γαλλία που είχε 28 σετ έναντι 26 της Γερμανίας δεν μπόρεσε να νικήσει την τερματοφύλακα Ζάντρα Αμπστράιφερ και παραμένει χωρίς επιτυχία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά