fbpx

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Την πίστα του Ίγκλς προσφέρει ο δήμαρχος του Ίνσμπρουκ

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Την πίστα του Ίγκλς προσφέρει ο δήμαρχος του Ίνσμπρουκ

Ο δήμαρχος του Ίνσμπρουκ, στην Αυστρία, προσφέρει την πίστα του Ίγκλς για τα αγωνίσματα ελκήθρων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γκέοργκ Βιλ έκανε αυτή την πρόταση για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους Ιταλούς διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και τα έργα να μην προχωρούν με τον επιθυμητό ρυθμό.

 Οι εγκαταστάσεις του Ίνσμπρουκ άνοιξαν τις πύλες τους το 1963, ένα έτος πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, τους πρώτους επί αυστριακού εδάφους ενώ η ίδια περιοχή φιλοξένησε τη δράση και στη διοργάνωση του 1976 όπως και πιο πρόσφατα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2012.

Μόλις τον περασμένο μήνα οι διοργανωτές του 2026 ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν λάβει πρόταση ενδιαφέροντος για την ανακαίνιση της πίστας που φέρει το όνομα του Εουτζένιο Μόντι, πεδίο δράσης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το κόστος των εργασιών σχεδόν διπλασιάστηκε από τις αρχικές εκτιμήσεις φτάνοντας στα 85 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά