fbpx

Παγκόσμιο: Πρωταθλητής ξανά ο Boe, τα ελληνικά αποτελέσματα (video)

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Τσεχία για τον Johannes Thingnes Boe.

Όπως την περασμένη χρονιά στη Γερμανία, έτσι και φέτος στην Τσεχία ο Johannes Thingnes Boe παγκόσμιος πρωταθλητής διάθλου στο ατομικό.

Ο Νορβηγός πήρε τον τίτλο το 2023 στο μπερχοφ και τα κατάφερε ξανά φέτος στο Νόβε Μέστο Να Μοράβε. Με 19 στις 20 εύστοχες βολές είχε εξαιρετική επίδοση στο σκέλος της χιονοδρομίας. Πρώτος στην απόσταση των 20 χλμ. με επίδοση 45 λεπτών και 49 δευτερολέπτων.

 Με τη νέα του επιτυχία έφτασε τα δύο χρυσά και τα δύο αργυρά μετάλλια στη διοργάνωση. Σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος μετράει πλέον σε 50 αγώνες 35 μετάλλια εκ των οποίων τα 19 χρυσά.

Διπλή επιτυχία για τη Νορβηγία και την οικογένεια Boe, με τον μεγάλο του αδερφό, τον Tarjei να ακολουθεί από τη 2η θέση σε απόσταση 58 δευτερολέπτων. Στο βάθρο και ο Γερμανός Benedikt Doll. Το πρώτο του μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα μετά το χρυσό στο σπριντ του 2017.

 Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη επίδοση είχε ο Απόστολος Αγγέλης. Με μια άστοχη βολή σε κάθε ένα από τα 4 περάσματά του από το σκοπευτήριο πήρε την 85η θέση. Από την 90η ακολούθησε ο Νικόλας Τσουρέκας με 2 άστοχες βολές σε κάθε ένα από τα περάσματά του από την όρθια θέση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δίαθλο