fbpx

Ξιφασκία, Μεσαιωνική & Βυζαντινή Σπαθασκία στο Φεστιβάλ Ευεξίας και Άθλησης στον Πειραιά (pics)

Ξιφασκία, Μεσαιωνική & Βυζαντινή Σπαθασκία στο Φεστιβάλ Ευεξίας και Άθλησης στον Πειραιά  (pics)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 οκταμελής αποστολή του ΑΓΣ ΑΞΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες” έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Ευεξίας και Άθλησης στον Πειραιά. 

Το φεστιβάλ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Πειραιά, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, του ΟΠΑΝ και του ΣΕΦ.

Στην έναρξη πραγματοποιήθηκε ημερίδα ομιλιών σχετικά για τα οφέλη του αθλητισμού  από κορυφαίους επιστήμονες, προπονητές και αθλητές.

Το φεστιβάλ είχε σταθμούς άθλησης όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν και να ρωτήσουν για τα αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ γινόντουσαν βραβεύσεις σε Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, βαλκανιονίκες και φορέων διαφόρων αθλημάτων καθώς γινόντουσαν και παρουσιάσεις αθλημάτων για να γίνουν γνωστά στους επισκέπτες.

Η οκταμελής αποστολή των συλλόγων έκαναν αγώνες επίδειξης Ολυμπιακής Ξιφασκίας στο Ξίφος Μονομαχίας καθώς και Μεσαιωνικής και Βυζαντινής σπαθασκίας με Μακριά Σπαθιά και Βυζαντινές Σπάθες.

Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο 3ο Λύκειο Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία