fbpx

Με 6 ξιφομάχους η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Ουγγαρίας και Δανίας

Με 6 ξιφομάχους η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Ουγγαρίας και Δανίας

Εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις θα έχουμε και ελληνικές συμμετοχές σε 2 αγώνες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη και στη Κοπεγχάγη.

Ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων-νεανίδων, στην Βουδαπέστη (26-27/11), προκειμένου να εξασφαλίσουν εμπειρία και περισσότερους βαθμούς για την ευρωπαϊκή κατάταξη U17. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω βρίσκεται στο Νο1 των νεανίδων και ο αθλητής από την ΑΞΙΑ στο Νο80 των εφήβων. Το Σάββατο 26/11 θα διεξαχθεί το κύπελλο των εφήβων και την Κυριακή 27/11 το κύπελλο των νεανίδων. Δεν θα έχουμε ελληνική συμμετοχή στα ομαδικά.

Με τρεις εφήβους και μία νεάνιδα θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων) και την Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεοδωρόπουλος και Καραμπάσης είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη των εφήβων, στην 22η και 27η θέση αντίστοιχα, και κυνηγούν τη διάκριση που θα τους βοηθήσει να “σκαρφαλώσουν” ακόμα ψηλότερα. Το Σάββατο (26/11) θα διεξαχθούν τα ατομικά παιχνίδια σε εφήβους και νεάνιδες και την Κυριακή (27/11) τα ομαδικά, όπου η Ελλάδα θα έχει πλήρη ομάδα στους εφήβους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία