fbpx

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (pics)

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (pics)

Στο Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE), που διεξήχθη στη Λωζάνη, συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν αποφάσεις που αφορούσαν κυρίως στην παράταση του αποκλεισμού όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών-τριών από κάθε διεθνή αγώνα λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με την ίδια αφορμή, ο Ρώσος, γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν, πρόεδρος της ομοσπονδίας Αλίσερ Ουζμάνοφ συμφώνησε να παραιτηθεί από την Προεδρία, ως συνέπεια των κυρώσεων που έχει δεχθεί ως Ρώσος ολιγάρχης όπως αναφέρει το insidethegames. Έτσι, τη θέση του ως προσωρινός Πρόεδρος της FIE ανέλαβε -και επίσημα- ο Έλληνας, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής ομοπσονδίας ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης. Ο ίδιος διετελούσε χρέη Προέδρου από τη στιγμή που ο Ουζμάνοφ είχε δεχθεί τις κυρώσεις όμως στο Συμβούλιο επικυρώθηκε η νέα θέση του. Παρών στη γενική συνέλευση ήταν βέβαια και ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, Ιωάννης Λιγνός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνελεύση είχε και ιστορική σημασία καθώς ήταν η 100η κατά σειρά του διεθνή φορέα του αθλήματος, 109 χρόνια μετά την πρώτη συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου του 1913. Τόσο ο πρόεδρος όσο και σύσσωμη η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον τέως πρόεδρο και του εύχονται καλή θητεία.

Ο Κατσιαδάκης από το 2016 ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE) και μέλος της από το 2004 ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας. Παράλληλα, είναι μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία