fbpx

Ροδοπούλου: «Στόχος μου το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην Κωνσταντινούπολη»

Ροδοπούλου: «Στόχος μου το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην Κωνσταντινούπολη»

Από τις τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών του Ούντινε η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν αυτές που ξεχώρισαν με πλασαρίσματα εντός των 64 καλύτερων αθλητριών.

Στον προκριματικό γύρο η Ροδοπούλου είχε την καλύτερη παρουσία από τις Ελληνίδες με 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις και ακολούθησε η Θεοδωροπούλου με 4 νίκες σε 6 αναμετρήσεις. Ξεχώρισε όμως η νίκη της Ροδοπούλου επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης νεανίδων, της Ουγγαρέζας Γκρέτα Γκάχαλι.

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων η Ροδοπούλου, δήλωσε τα εξής στην ΕΟΞ: «Ο σημερινός αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος από άποψη επιπέδου και αριθμού συμμετοχών, έπαιζαν όλα τα μεγάλα ονόματα. Ο πρώτος γύρος πήγε εξαιρετικά, έπαιξα πολύ καλά, πατούσα καλά στην πίστα και ένιωθα σιγουριά. Στόχος στις πουλ ήταν το 6/6 στις νίκες αλλά λόγω μίας ατυχίας τελικά έκανα 5/6. Ξεχωρίζω όμως τη νίκη μου κόντρα στην πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Γκάχαλι, από την οποία είχα ηττηθεί στο περσινό παγκόσμιο U20 του Ντουμπάι. Οι νίκες στην πουλ με βοήθησαν να έχω καλό seeding αλλά και πλασάρισμα αργότερα. Ως προς το κυρίως ταμπλό, στον πρώτο μου αγώνα νοκ-άουτ όλα πήγαν όπως έπρεπε και πήρα τη νίκη.

Στη συνέχεια έπαιξα για τις 32 με μία πολύ δυνατή Ουγγαρέζα παίκτρια, επίσης με σημαντικές διακρίσεις. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσα να έχω κοντράρει λίγο περισσότερο. Ήθελα και μπορούσα να δώσω παραπάνω, παρόλα αυτά κρατάω την πολύ καλή τελική θέση ανάμεσα σε 200 αθλήτριες. Συνεχίζουμε την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά για τους επόμενους αγώνες. Άμεσος στόχος είναι το πανελλήνιο κύπελλο νέων γυναικών που θα γίνει στην Αθήνα στις 14/1 και μετά έχουμε άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο U20 στην Κωνσταντινούπολη 4-5/2 πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 του Ταλίν. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της χρονιάς μαζί με το γκραν πρι των γυναικών στη Βουδαπέστη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στη Βουλγαρία τον Απρίλιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία