fbpx

Παγκόσμιο U20: 32ος στον κόσμο ο Ρασπόπτσης στην Βουλγαρία

Παγκόσμιο U20: 32ος στον κόσμο ο Ρασπόπτσης στην Βουλγαρία

Στο ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών συμμετείχαν στο προκριματικό για την Ελλάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, ο Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ), ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) και ο Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Ο Αλέστας δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στις 5 αναμετρήσεις που έπαιξε στην πουλ και κατέκτησε την 215η θέση.

Ο Τσώκας και ο Ρασπόπτσης πέρασαν στο κυρίως ταμπλό με 2 και 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις αντίστοιχα και πήραν θέση στο ταμπλό των “256”. Ο Τσώκας ηττήθηκε με 15/12 από τον Σανίλ Σαρμά από τις Παρθένες Νήσους και ολοκλήρωσε 156η θέση.

Ο Ρασπόπτης από την άλλη νίκησε τον Σέρβο Γιάκοβ Πλανόγιεβιτς με 15/9 και προκρίθηκε στους “128”. Εκεί, πήρε μία τρομερή νίκη με 15 14 απέναντι στο Νο52 του ταμπλό του παγκοσμίου και αήττητο στα προκριματικά, τον Ιταλό Ματέο Γκαλάσι, και πέρασε στους “64” καλύτερους ως το Νο6.

Η πορεία του όμως δε σταμάτησε ούτε εκεί αφού νίκησε και τον Ισπανό Γκιγιέρμο Χουάνες με 13/9 και προκρίθηκε στους “32” καλύτερους της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο νεαρός αθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισραηλινού Φέντορ Χαπέρσκι για την είσοδο στην 16άδα του παγκοσμίο πρωταθλήματος νέων ανδρών (U20), από τον οποίο ηττήθηκε με 15/8.

Σε σύνολο 233 αθλητών κατέκτησε τελικά την 32η θέση και μάλιστα σε μία χρονιά που είχε μειώσει τις προπονήσεις του λόγω προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία