fbpx

Πανελλήνιο U17: Στο ΟΑΚΑ θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές της σπάθης σε έφηβους και νεανίδες (pic)

Πανελλήνιο U17: Στο ΟΑΚΑ θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές της σπάθης σε έφηβους και νεανίδες (pic)

Στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ θα συγκεντρωθούν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου οι έφηβοι και οι νεάνιδες της σπάθης για το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17 της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 το Φεβρουάριο και του παγκόσμιου πρωταθλήματος U17 στις αρχές Απριλίου η προσοχή επιστρέφει στα εγχώρια πρωταθλήματα και οι νεαροί/ές ξιφομάχοι της σπάθης θα κάνουν την αρχή. Το Σάββατο (22/4) θα διεξαχθούν τα ατομικά τουρνουά σε εφήβους και νεάνιδες και την Κυριακή 23/4 θα κριθούν οι τίτλοι στα ομαδικά.

Στην κατηγορία των νεανίδων θα αγωνιστούν συνολικά 44 αθλήτριες. Από αυτές ξεχωρίζουν τα ονόματα της Αλεξάνδρας Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα-Γείτονα) και της Αλίνας Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που είχαν κατακτήσει το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στο περσινό πρωτάθλημα νεανίδων και τη φετινή χρονιά έχουν μοιραστεί τις νίκες στα πανελλήνια κύπελλα σπάθης νεανίδων. Δύο νίκες έχει κατακτήσει η αθλήτρια του Νίκου Ψύχα και μία η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά. Στην κατηγορία των εφήβων θα αγωνιστούν συνολικά 69 αθλητές. Οι Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) και Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα) που προπονούνται μαζί υπό την καθοδήγηση του Νικολάι Ζαποροτσένκο θα επιδιώξουν να ανέβουν ξανά στο βάθρο μετά τα χάλκινα που κατέκτησαν πέρυσι. Θα γίνει μεγάλη μάχη όμως για τον τίτλο αφού τις νίκες στα φετινά κύπελλα της κατηγορίας έχουν μοιραστεί ο Πασχαλιδίογλου, ο Γκυ-Γιώργος Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης) και ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης).

Μάχη θα γίνει και για την πρώτη θέση της πανελλήνιας κατάταξης U17 που θα οριστικοποιηθεί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι βαθμολογικές διαφορές είναι τόσο μικρές στα δίδυμα των Περγάμαλη-Πασχαλιδίογλου (373.7β – 373.02β) και Παπαπετροπούλου-Κουρούση (377β – 371.25β) που όποιος/α κατακτήσει υψηλότερη θέση στην κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος θα βρεθεί στο Νο1 της κατάταξης για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Στα ομαδικά έχουν δηλωθεί επτά ομάδες στις νεάνιδες και οκτώ στους εφήβους. Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα στις νεάνιδες και ο Άρης Θεσσαλονίκης στους εφήβους είναι οι σύλλογοι που θα υπερασπιστούν τους περσινούς τίτλους και μάλιστα διατηρούν πολύ δυνατές τετράδες παρά τις απώλειες από τους ξιφομάχους που έχουν αλλάξει κατηγορία. Την επιστροφή στο βάθρο των εφήβων θα επιδιώξουν ο Ηλυσιακός ΑΟ (αργυρό το 2022) και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα (χάλκινο 2022) και την επιστροφή στο βάθρο των νεανίδων θα επιδιώξουν ο ΑΟ Ασπίδα (αργυρό 2022) και ο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων (χάλκινο 2022).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία