fbpx

Πανελλήνιο Α/Γ: Έλαμψαν στα ομαδικά Αιγάλεω, Αρίστων Παιανίας, Ολυμπιακός και ΟΞΙΦ (pics)

Πανελλήνιο Α/Γ: Έλαμψαν στα ομαδικά Αιγάλεω, Αρίστων Παιανίας, Ολυμπιακός και ΟΞΙΦ (pics)

Από δύο ομαδικούς τίτλους κατέκτησαν ο ΑΟΞ Αιγάλεω και ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας και από έναν ο Ολυμπιακός και ο ΟΞΙΦ στην τρίτη και τελευταία μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών 2023 στην ξιφασκία.

Στο ξίφος ασκήσεως ο ΑΟΞ Αιγάλεω επιβεβαίωσε για άλλη μία χρονιά την κυριαρχία του. Στις γυναίκες οι Κοντοχριστοπούλου, Γαρυφάλλου, Μέκρα και Μπάλλου νίκησαν με 45/22 την ομάδα των Χαλδαίου, Σταυράκη, Πήλιουρα και Παπαθανασίου από την ΑΞΙΑ. Στον μικρό τελικό η ΓΕ Φλώρινας (Ναΐδη, Γεροσίερη, Καββαδά, Σφέτκου) νίκησε τον ΑΣΑΟ (Κούρκουλου-Κουσούνη, Κανδρή, Κάζαγλη, Ιωάννου) με 45/41.

Οι ίδιες ομάδες ανέβηκαν με την ίδια σειρά στο βάθρο στους άνδρες. Η τετράδα του ΑΟΞ Αιγάλεω με τους Κοντοχριστόπουλο, Τζοβάνη, Πανουργιά και Γιάννο-Ρίζο νίκησε στον τελικό με 45/29 την ομάδα από την ΑΞΙΑ (Μανώλικας, Σούλιος, Αποστολόπουλος, Γκίκας). Στον μικρό τελικό η ΓΕ Φλώρινας (Δούδος, Γεροσίδερης, Τσιμικλής, Νεδέλκος) επικράτησε του ΟΞ Γλυφάδας (Φούκας, Σόφρας, Μαλτεζάκης, Γκάιγκερ) με 45/33 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο 25ος ομαδικός τίτλος στις γυναίκες και ο 14ος ομαδικός τίτλος στους άνδρες στην ιστορία του ΑΟΞ Αιγάλεω και μάλιστα ο 20ος και 11ος διαδοχικός αντίστοιχα. Οι ομάδες του συλλόγου παραμένουν αήττητες από το 2003 και το 2012.

Αποτελέσματα ξίφους ασκήσεως:

Ξίφος ασκήσεως γυναικών
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΑΞΙΑ
3. ΓΕΦ

Ξίφος ασκήσεως ανδρών
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΑΞΙΑ
3. ΓΕΦ

Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας με τις Χατζησαράντου, Θεοδωροπούλου, Τσολάκη και Μαλισσόβα υπερασπίστηκε με 33/27 τον περσινό του τίτλο κόντρα στον ΑΟΦΙΨ Ίριδα των Ροδοπούλου, Χαντζή, Καραμπίνη και Μπίζα. Ειναι ο τρίτος ομαδικός τίτλος στις γυναίκες για τον σύλλογο της Παιανίας. Ο ΛΟ Βάρης (Καρανίκα, Παγώνη, Παγώνη, Καλημέρη) επικράτησε στον μικρό τελικό με 45-39 κόντρα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (ΜυρωνίδουΣυμεωνίδου, Μολυβίδου, Χατζηφιλιππίδου) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι άνδρες ξιφομάχοι του ΟΞΙΦ (Τσώκας, Ρασπόπτσης, Χατζητύπης, Ζαχαρόπουλος) επέστρεψαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά (2020) και για 7η συνολικά στην ιστορία του συλλόγου. Στον τελικό επικράτησαν του ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Θεοδωρόπουλος, Καραμπάσης, Καραγιάννης, Φούκας) με 45/31. Ο Σπάρτακος Κορινθίας (Ξύνος, Μήνας, Αμπάλοφ, Παπαδόπουλος) αναδείχθηκε νικητής στον μικρό τελικό κόντρα στον ΟΣ Κηφισιάς (Μαρκόπουλος, Μπινιχάκης, Τικτόπουλος, Νικολούδης) με σκορ 45/37.

Αποτελέσματα ξίφους μονομαχίας:

Ξίφος μονομαχίας γυναικών
1. ΑΟ Αρίστων Παιανίας
2. ΑΟΦΙΨ Ίριδα
3. ΛΟ Βάρης

Ξίφος μονομαχίας ανδρών
1. ΟΞΙΦ
2. ΑΟ Αρίστων Παιανίας
3. Σπάρτακος Κορινθίας

Μετά το πανελλήνιο τίτλο στις νεάνιδες ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στη σπάθη γυναικών με τις Κωνσταντακοπούλου, Γαζεπίδη, Χουζούρη και Δούκα. Οι “ερυθρόλευκες” νίκησαν στον τελικό με 45/32 την ομάδα από τον ΑΟ Ασπίδα με τις Μαυρικάκη, Χατζηκοκκίνου, Γκιώνη και Λύτινα. Με τη νίκη του ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο σερί των 10 τίτλων της ΑΕΚ (2012-2021). Στον μικρό τελικό τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα (Χατζάκου, Χατζάκου, Παπαπετροπούλου) νίκησαν με 45/37 τον ΑΣ Βικτώρια (Παΐζη, Μαραγκού, Γερονίκου, Κοχρονά).

Στους άνδρες ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας με τους Καφαταρίδη, Πρίφτη και Πρεδάρη σήκωσε το πρώτο κύπελλο για το σύλλογο στο ομαδικό της σπάθης με νίκη με 45/37 κόντρα στην ομάδα της ΑΕΚ (Δημητρόπουλος, Δρεπανόπουλος, Κοντοειδής, Καραγκιοζόπουλος). Στον μικρό τελικό ο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων (Πολιάκοβ, Κατσάρδης, Κοντοχρήστος, Ντιβής) νίκησε με 45/42 τον Άρη Θεσσαλονίκης (Γρόλλιος, Λεωτόν, Λεωτόν, Παπαδόπουλος) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Αποτελέσματα Σπάθης:

Σπάθη γυναικών
1. ΟΣΦΠ
2. ΑΟ Ασπίδα
3. Ε Κωστέα Γείτονα

Σπάθη ανδρών
1. ΑΟ Αρίστων Παιανίας
2. ΑΕΚ
3. ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία