fbpx

Πανελλήνιο Ε/Ν: Όλα έτοιμα για την ανάδειξη των πρωταθλητών στο ξίφος μονομαχίας

Πανελλήνιο Ε/Ν: Όλα έτοιμα για την ανάδειξη των πρωταθλητών στο ξίφος μονομαχίας

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου θα διεξαχθεί στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας εφήβων/νεανίδων με την συμμετοχή περισσότερων από 150 ξιφομάχων.

Το Σάββατο (6/5) θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες και την Κυριακή (7/5) θα διεξαχθούν οι ομαδικοί αγώνες.

Στο ατομικό των νεανίδων έχουν δηλώσει συμμετοχή 63 αθλήτριες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται η Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) οι οποίες έχουν μοιραστεί τις νίκες στα τρία πανελλήνια κύπελλα της κατηγορίας.

Παρούσα θα είναι και η Μαρία Παγώνη (ΛΟ Βάρης) η οποία είναι η μοναδική που είχε ανέβει στο περσινό βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο. Η Δανάη Κασιμάτη (ΑΛΞ Χανίων), η Μαρία Ρεντούμη (Μεσόγειος Ραφήνας), η Κατερίνα Λελεκίδη (Μεσόγειος Ραφήνας) και η Ολυμπία Καλημέρη (ΛΟ Βάρης) είναι αθλήτριες που έχουν πάρει μετάλλια στα φετινά κύπελλα και θα επιδιώξουν να κάνουν την υπέρβαση στο μεγάλο εγχώριο ραντεβού της κατηγορίας τους. Στο ομαδικό των νεανίδων έχουν δηλώσει συμμετοχή οκτώ ομάδες. Ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας θα υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο, θα πρέπει να ξεπεράσει όμως τα εμπόδια δυνατών ομάδων όπως η ΛΟ Βάρης, η Μεσόγειος Ραφήνας, ο ΟΞΙΦ και ο ΑΟΦΙΨ Ίριδα.

Στο ατομικό των εφήβων θα αγωνιστούν 83 αθλητές. Ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), πέρυσι είχε φτάσει μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου και θα επιδιώξει το Σάββατο να κατακτήσει τον τίτλο που του λείπει πριν αλλάξει κατηγορία. Απέναντί του θα έχει για ακόμα μία φορά το συναθλητή του, Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο οποίος έχει νικήσει δύο από τα τρία φετινά κύπελλα. Οι Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ), Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) είναι σταθερά διεκδικητές μεταλλίων, ενώ μετάλλια έχουν κατακτήσει εντός της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν ο Δημήτρης Τσαλαμανιός (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο Αλέξιος Κρανίτης (Λύγκας Πεντέλης) και ο Απόστολος Βουλίκας (Ξιφομάχος).

Στο ομαδικό των εφήβων έχουν δηλωθεί 15 ομάδες. Ο ΟΞΙΦ θα έχει δύσκολη αποστολή μπροστά του για να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας, ο ΑΟΦΙΨ Ίριδα και η ΑΛ Μεσσαράς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία