fbpx

Στις top-100 αθλήτριες του κόσμου στο ξίφος μονομαχίας μετά από 15 χρόνια η Ελλάδα!

Στις top-100 αθλήτριες του κόσμου στο ξίφος μονομαχίας μετά από 15 χρόνια η Ελλάδα!

Στις 100 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο ξίφος μονομαχίας επέστρεψε η Ελλάδα με τις Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Νεφέλη Ροδοπούλου και Νικόλ Χατζησαράντου να τερματίζουν στις θέσεις 66, 74 και 89 αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μιλάνο.

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που τρεις Ελληνίδες κατατάχθηκαν εντός των πρώτων 100 καλύτερων αθλητριών του κόσμου. Μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό, όμως οι εμφανίσεις τους κρίνονται ιδιαίτερα θετικές για το μέλλον του όπλου.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ξιφασκία είχε να δει τρεις Ελληνίδες να διεκδικούν ταυτόχρονα την πρόκρισή τους σε κυρίως ταμπλό παγκοσμίου πρωταθλήματος από την σπουδαία ομάδα ξίφους μονομαχίας γυναικών του 2004.

Η τριάδα των Νίκη Σιδηροπούλου, Δήμητρα Μαγκανουδάκη και Ιωάννα Χρήστου είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 την 8η θέση στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας. Η συμμετοχή όμως και των τριών στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα όμως είχε γίνει δύο φορές, το 2003 και το 2007. Στην Αβάνα της Κούβας το 2003 είχαν κατακτήσει την 87η, 51η, και 27η θέση αντίστοιχα, ενώ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2007 είχαν κατακτήσει την 51η, 31η και 43η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία