fbpx

Παγκόσμια κατάταξη: Στο No. 3 του κόσμου η Γκουντούρα, στο No. 4 η Γεωργιάδου

Παγκόσμια κατάταξη: Στο No. 3 του κόσμου η Γκουντούρα, στο No. 4 η Γεωργιάδου

Οριστικοποιήθηκαν οι βαθμολογίες για τις παγκόσμιες κατατάξεις, τόσο στα ατομικά, όσο και στα ομαδικά των τριών όπλων, με τις Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου να φιγουράρουν στη ελίτ, όντας στο No. 3 και No. 4 αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, μετά το No. 3 της Δέσποινας Γεωργιάδου τη σεζόν 2021-22, η Δώρα Γκουντούρα είναι η Ελληνίδα εκπρόσωπός μας στην κορυφαία 3άδα του κόσμου, κλείνοντας τη σεζόν με 214 βαθμούς. Στο No. 1 είναι η Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ με 218 βαθμούς, και στο No. 2 είναι η Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα με 216 βαθμούς. Στο No. 4 βρίσκεται η Γεωργιάδου με 209 βαθμούς.

Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών 13 φορές συνολικά, με την Γκουντούρα να μετρά 8 μετάλλια και την Γεωργιάδου 5 στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμια κύπελλα, Grand Prix, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα). Η ξιφασκία, μάλιστα, είναι το μοναδικό ατομικό Ολυμπιακό άθλημα στο οποίο η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους στο Top-4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελλάδα έχει άλλες τρεις αθλήτριες εντός του Top-150 του κόσμου μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς. Την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, που βρίσκεται στην 103η θέση του ξίφους ασκήσεως με 12.75 βαθμούς, τη 15χρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου, που βρίσκεται στην 121η θέση του ξίφους ασκήσεως με 12 βαθμούς, και την Μαρίνα Παΐζη, που βρίσκεται στην 148η θέση της σπάθης με 6.75 βαθμούς.

Παράλληλα, και η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών κλείνει με θετικό πρόσιμο τη χρονιά, αφού βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 184βαθμούς, ισοβαθμώντας με την 11η Γερμανία.

Παγκόσμια κατάταξη σπάθης γυναικών
Παγκόσμια κατάταξη ξίφους ασκήσεως γυναικών
Παγκόσσμια κατάταξη ομαδικού σπάθης γυναικών

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία