fbpx

Ροδοπούλου και Θεοδωρόπουλος οι νικητές στο ξίφος μονομαχίας

Ροδοπούλου και Θεοδωρόπουλος οι νικητές στο ξίφος μονομαχίας

Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2023 στο ξίφος μονομαχίας ξεκίνησαν τη νέα σεζόν με φόρα από την προηγούμενη.

Ο 17χρονος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η 20χρονη Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στο πρώτο κύπελλο της χρονιάς στο ξίφος μονομαχίας ανδρών/γυναικών που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα. Ο Αχαϊκός σύλλογος ξιφασκίας «Μέγας Αλέξανδρος» διοργάνωσε με επιτυχία τη διοργάνωση, υπό την αιγίδα της ΕΟΞ.

Στα ημιτελικά των γυναικών μονομάχησαν η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με τη Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) με νικήτρια την πρώτη (14-9) και η Ροδοπούλου με την Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με νικήτρια την πρώτη (15-9). Στον τελικό η Ροδοπούλου επικράτησε της Χατζησαράντου με σκορ 15-11, κατέκτησε το πρώτο από τα τρία κύπελλα της νέας αγωνιστικής περιόδου και διεύρυνε το βαθμολογικό της προβάδισμά στην πανελλήνια κατάταξη των γυναικών (430β). Ακολουθούν η Θεοδωροπούλου με 420β και η Χαντζή με 347.5β.

Επόμενος σταθμός και για τις τέσσερις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο είναι το Λενιάνο της Ιταλίας, όπου θα αγωνιστούν στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς μαζί με άλλες τρεις Ελληνίδες (Αναστασίου, Μιμιγιάννη και Βαρβέρη). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Πάτρας οι Θεοδωροπούλου και Χατζησαράντου αναχώρησαν μαζί με τον προπονητή τους, Γιώργο Πασσά, για το Μιλάνο της Ιταλίας για ολιγοήμερο καμπ προετοιμασίας δίπλα σε κορυφαία ονόματα, μέχρι τον αγώνα-στόχο της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.

Η πρώτη οκτάδα των γυναικών:

1. Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

2, Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

3. Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

3. Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

5. Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

6. Θεοδώρα Μολυβίδου (ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

7. Ασπάσία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

8. Παναγιώτα Χαρμανίδου (Λύγκας Πεντέλης)

Στους άνδρες ο Θεοδωρόπουλος κατέκτησε τo κύπελλο επικρατώντας του Αστέριου Τσώκα (ΟΞΙΦ) στον ημιτελικό με 15-13 και του Νίκου Τσώκα (ΟΞΙΦ) στον τελικό με 15-12. Μαζί με τον Ασ. Τσώκα στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς), ο οποίος ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό από τον Ν. Τσώκα (1-0). Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Θεοδωρόπουλος έχει εδραιωθεί στο επίπεδο των ανδρών, ενώ το 2023 κατάφερε το σπάνιο επίτευγμα της κατάκτηση των τριών πανελλήνιων τίτλων σε εφήβους (U17), νέους (U20) και άνδρες. Στην πανελλήνια κατάταξη των ανδρών πρώτος παραμένει ο Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) με 392.5β και ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 342.5β και 340β αντίστοιχα.

Οι Θεοδωρόπουλος και Φουστανάκης μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες (Αμπάλοφ, Καραμπάσης, Καββαδίας, Μήνας) θα αγωνιστούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών, στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο Νίκος Τσώκας από την άλλη θα συμμετάσχει μεταξύ 6-10 Νοεμβρίου σε προπονητικό σεμινάριο που διοργανώνει η EFC στο Λιλ της Γαλλίας με τον Φρεντερίκ Σοτέν, ομοσπονδιακό προπονητή ξίφους μονομαχίας της Γαλλίας.

Η πρώτη οκτάδα των ανδρών:

1. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

2, Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ)

3. Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ)

3. Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς)

5. Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)

6. Γιώργος Μήνας (Σπάρτακος Κορινθίας)

7. Γιώργος Αλβανός (Λύγκας Πεντέλης)

8. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία