fbpx

“Χάλκινη” στο ρουμανικό κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών η Ροδοπούλου

“Χάλκινη” στο ρουμανικό κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών η Ροδοπούλου

Από τις τρεις ελληνικές παρουσίες σε αγώνες στο εξωτερικό το Σάββατο (26/11) ξεχώρισε η Νεφέλη Ροδοπούλου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο κύπελλο γυναικών Ρουμανίας.

Η Ροδοπούλου (ΑΟΨΙΦ Ίριδα) ταξίδεψε μέχρι την Κραϊόβα της Ρουμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών και να βρει αγωνιστικό ρυθμό. 

Πέρασε από τη φάση των πουλ με 2 νίκες και τέσσερις ήττες και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των “32”. Στη μάχη για την είσοδο στις “16” καλύτερες επικράτησε της Μπιάνκα Μπερέα (FIE No114) με 15/9 και συνέχισε με άλλες δύο νίκες κόντρα στην Αντρέεα Νικουλάι με 15/11 και κόντρα στην Τεοντόρα Ίον με 15/12, εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Στο ημιτελικό λύγισε από την Αλεξάντρα Πρεντέσκου (FIE No68) με 14-8 και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στη διοργάνωση των ανδρών συμμετείχε ο Ορέστης Εξηντάρης (ΛΞ Θεσσαλονίκης) ο οποίος σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες στην πουλ και δεν μπόρεσε να προκριθεί στο ταμπλό των νοκ-άουτ στις λεπτομέρειες, λόγω διαφοράς χτυπημάτων. Κατέκτησε τελικά την 61η θέση ανάμεσα σε 78 συμμετοχές. Τους δύο αθλητές συνόδεψε ο προπονητής Κοσμάς Καρακόλης.

Ο Σταύρος Ιτσάνης (ΟΣ Κηφισιάς) ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων στο Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Ο 16χρονος αθλητής σημείωσε 5 νίκες και 1 ήττα στην πουλ, πέρασε άνευ αγώνα το γύρο των “256” και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των “128”, εκεί όμως ηττήθηκε με 15/12 από το Γάλλο Νίκλας Αστρέλα και κατέκτησε συνολικά την 73η θέση ανάμεσα σε 219 αθλητές. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία