fbpx

Κύπελλο Περσέα: Οι νικητές σε ξίφος ασκήσεων και σπάθη U20

Κύπελλο Περσέα: Οι νικητές σε ξίφος ασκήσεων και σπάθη U20

Ο ΑΟΞ Αιγάλεω έκανε το 2/2 στο δεύτερο κύπελλο ξίφους ασκήσεως U20 με τον Αρτέμιο Τζοβάνη στους νέους και τη Σταυρίνα Γαρυφάλλου στις νέες.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 2/12 εντός του κυπέλλου του ΑΟ Περσέα Αθηνών και υπό την αιγίδα της ΕΟΞ. Στους νέους άνδρες που προηγήθηκαν ο Τζοβάνης ο οποίος απέκλεισε το Δημήτρη Σόφρα (ΟΞΙ Γλυφάδας) στον ημιτελικό με 15-6 και στον τελικό επικράτησε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο (15-14) του Γιάννη Τσιμικλή (ΓΕ Φώρινας). Άλλος ένας αθλητής της ΓΕ Φλώρινας, ο Δημήτρης Σαχινίδης, ηττήθηκε από τον Τσιμικλή 15-12 στον ημιτελικό και συμπλήρωσε την τετράδα του βάθρου με το χάλκινο μετάλλιο.

Στις νέες γυναίκες η Γαρυφάλλου ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελένης Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-7 στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό νίκησε την Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) με 15-4. Μαζί με την Μπάλλου στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Τσιαμπά που ηττήθηκε με 15-7 στον δεύτερο ημιτελικό από τη Μπουζίκα.

Για τον Τζοβάνη αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική νίκη του σε κύπελλο νέων για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, ενώ η Γαρυφάλλου που ήταν απούσα στο πρώτο κύπελλο νέων γυναικών στη Θεσσαλονίκη, νίκησε για πρώτη φορά φέτος.

Η οκτάδα των νέων ανδρών:

1. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

2. Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας)

3. Δημήτρης Σαχινίδης (ΓΕ Φλώρινας)

Τ3. Δημήτρης Σοφράς (ΟΞ Γλυφάδας)

5. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)

6.Γεροσίδερης Σωτήριος (ΓΕ Φλώρινας)

7.Σταυράκης Μιχάηλ (ΑΞΙΑ)

8.Γκούμας Αντώνιος (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Η οκτάδα των νέων γυναικών:

1. Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

2. Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας)

3. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

3. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)

5. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ)

6. Καλιρρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας)

7. Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)

8. Κατερίνα Προβατά (ΓΕ Φλώρινας)

Ο Βασίλης Πρεδάρης και η Αλίνα Κουρούση ήταν οι δύο ξιφομάχοι που ξεχώρισαν στο τρίτο και τελευταίο κύπελλο σπάθης νέων (U20) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κυπέλλου Περσέα στο ΟΑΚΑ.

Στους αγώνες της σπάθης νέων ανδρών πολλές αναμετρήσεις ήταν συναρπαστικές και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες ή και στον τελευταίο πόντο. Ο Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) επικράτησε του Γκυ Γιώργου Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης) στον ημιτελικό με 15-14 και στη συνέχεια νίκησε και τη μάχη του τελικού με 15-12 κόντρα στον Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο (Άρης Θεσσαλονίκης). Ο Παναγιώτης Μανεσιώτης (Ηλυσιακός ΑΟ) ανέβηκε μαζί με τον Λεωτόν στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από ήττα 15-14 από τον Γρόλλιο στον δεύτερο ημιτελικό.

Τα τρία φετινά κύπελλα έχουν μοιραστεί τρεις διαφορετικοί αθλητές (Νίκος Περγάμαλης, Γκυ Γιώργος Λεωτόν, Βασίλης Πρεδάρης), οι οποίοι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους μαζί με τους -σταθερά μεταλλιούχους- Γρόλλιο, Μανεσιώτη και Στραγάλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στις 22 Ιουνίου.

Στις νέες γυναίκες η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) μετά από ένα χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλιο στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις U20, κατέκτησε τελικά το τρίτο φετινό κύπελλο. Στον ημιτελικό απέκλεισε την Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) με 15-4 και στον τελικό νίκησε με 15-13 τη Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ). Η κάτοχος των δύο πρώτων κυπέλλων, Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ηττήθηκε με 15-14 στον ημιτελικό από τη Γαζεπίδη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Παπαπετροπούλου.

Η οκτάδα της σπάθης νέων γυναικών:

1. Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

2. Μαριλένα Γαζεπίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Τ3. Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)

5. Βασιλική Θεοδόση (ΑΟ Ασπίδα)

6. Χριστίνα Χουζούρη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

7. Άννα Γερονίκου (ΑΣ Βικτώρια)

8. Ελένη Άννα Ρουμπή (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Η οκτάδα της σπάθης νέων ανδρών:

1. Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

2. Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)

3. Παναγιώτης Μανεσιώτης (Ηλυσιακός ΑΟ)

Τ3. Γκυ Γιώργος Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης)

5. Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)

6. Λουκάς Τετράδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

7. Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων)

8. Άγγελος Ντίβης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία