fbpx

Κύπελλο “Ξιφομάχος”: Στη Θεσσαλονίκη οι πρωταθλητές του ξίφους μονομαχίας

Κύπελλο “Ξιφομάχος”: Στη Θεσσαλονίκη οι πρωταθλητές του ξίφους μονομαχίας

Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στο ξίφος μονομαχίας το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου για το Κύπελλο “Ξιφομάχος”, που διοργανώνει για τρίτη διαδοχική χρονιά ο ομώνυμος σύλλογος ΑΣ Ξιφομάχος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι αγώνες που θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 200 ξιφομάχους διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΞ και με την στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς.

Την Παρασκευή (8/12) θα αγωνιστούν 19 μικροί και 20 μικρές ξιφομάχοι της κατηγορίας ανάπτυξης U10. Το Σάββατο (9/12) θα διεξαχθεί το κύπελλο των ανδρών με 82 αθλητές και θα ακολουθήσουν το απόγευμα (16:00) οι αγώνες των παμπαίδων (U13) με 25 αθλητές. Την Κυριακή (10/12) θα διεξαχθεί το κύπελλο των γυναικών με 56 αθλήτριες και θα ακολουθήσουν το μεσημέρι (13:00) οι αγώνες των παγκορασίδων (U13) με 11 αθλήτριες.

Το κύπελλο ανδρών/γυναικών στην Καλαμαριά είναι το δεύτερο κατά σειρά από τα τρία βαθμολογούμενα κύπελλα της αγωνιστικής περιόδου και θα συνδιαμορφώσει την πανελλήνια κατάταξη ενόψει των μεγάλων ραντεβού του 2024.

Στους άνδρες θα είναι παρών ο κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου και νικητής του πρώτου κυπέλλου στην Πάτρα, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) αλλά και σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών, μεταξύ αυτών οι Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ), Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ), Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ), Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς), Γιαννος Μαρκόπουλος (ΟΣ Κηφισιάς), Γιώργος Μήνας (Σπάρτακος Κορινθίας) και Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας).

Στις γυναίκες θα είναι παρούσα η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2023 και νικήτρια του πρώτου κυπέλλου στην Πάτρα, Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) αλλά και οι Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας) και Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία