fbpx

Καλή εμφάνιση του Περγάμαλη στο Ευρωπαϊκό σπάθης U17

Καλή εμφάνιση του Περγάμαλη στο Ευρωπαϊκό σπάθης U17

Ατομικές και ομαδικές συμμετοχές είχαμε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης U17, ενώ ομαδικές συμμετοχές είχαμε και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας U17.

Στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης και οι πέντε έφηβοι που αγωνίστηκαν στους ατομικούς αγώνες στο Έσλινγκεν πέρασαν από τη φάση των πουλ. Οι Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ) και Χρήστος Ανυφαντής (Ηλυσιακός ΑΟ) σημείωσαν 2 νίκες/4 ήττες, ο Γιώργος Φραδέλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) σημείωσε 3 νίκες/2 ήττες, ο Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα)  σημείωσε 4 νίκες/2 ήττες και ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) σημείωσε 5 νίκες/1 ήττα.

Στο κυρίως ταμπλό των “256” ο Ανυφαντής ηττήθηκε με 15/3 από τον Τιμ Φον ντερ Βέπεν και ο Φραδέλος ηττήθηκε από τον Γερμανό Γιούλιαν Μακλάκοφ με 15/11 με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους με την 177η και την 138η θέση αντίστοιχα.

Ο Κούτλας και ο Λιβανός από την άλλη προκρίθηκαν με νίκες κόντρα στο Βρετανό Χένρι Πικ (15/12) και τον Ούγγρο Ταμάς Περεσλένι (15/13) αντίστοιχα, ενώ ο Περγάμαλης πέρασε άνευ αγώνα (bye).

Στο γύρο των “128” ο Κούτλας ηττήθηκε από τον Τούρκο Μουσταφά Γιαν Γκιουλ με 15/12 και ο Λιβανός ηττήθηκε από τον Ιταλό Αντρέα Τριμπούνο με 15/5, ο Περγάμαλης όμως κατάφερε να επικρατήσει 15/8 του Ρουμάνου Νταβίντ Νικολάι Μιλιτάρου με 15-8 και συνέχισε στο ταμπλό των “64”. Στη μάχη για την είσοδο στους “32” καλύτερους λύγισε με 15/6 από τον Αμερικανό Νόα Σόμαν.

Ανάμεσα σε 247 αθλητές ο Κούτλας κατέκτησε την 128η θέση, ο Λιβανός την 95η και ο Περγάμαλης την 43η.

Ο Περγάμαλης, αθλητής του Νικολάι Ζαποροτσένκο, βρίσκεται στην 31η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης σπάθης εφήβων. 

Στο ομαδικό των νεανίδων που έγινε την ίδια ημέρα η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) σχημάτισε ομάδα με τρεις αθλήτριες από την Ταϊπέι, τη Δανία και την Ολλανδία και μαζί κατέκτησαν τη 10η θέση ανάμεσα σε 35 ομάδες.

Οι θέσεις των εφήβων:
43ος – Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) 
95ος – Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα)
128ος – Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ)
138ος – Γιώργος Φραδέλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
177ος – Χρήστος Ανυφαντής (Ηλυσιακός ΑΟ)

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας U17 της Δανίας, οι Νίκος Αντύπας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Αριστείδης Αβραμέας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Τζόναθαν Πέρι (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) αγωνίστηκαν στο ταμπλό του “64” ομαδικού των εφήβων κόντρα στην ομάδα της Σιγκαπούρης και ηττήθηκαν με 45/41.

Έτσι, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με την 38η θέση ανάμεσα σε 48 ομάδες.

Αντίστοιχα, οι Μελίνα Γιαννακάκου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Άρτεμις Καραμήτσου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Αλεξία Κατσαρού (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και Ίρις Ανασταία Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) αγωνίστηκαν στο ταμπλό των “64” του ομαδικού νεανίδων κόντρα στην ομάδα της Νορβηγίας και ηττήθηκαν με 45-38. Κατέκτησαν την 31η θέση ανάμεσα σε 39 ομάδες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία