fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20: Εξαιρετική η εμφάνιση της Γαρυφάλλου στο Ζάγκρεμπ

Σταυρίνα Γαρυφάλλου

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου έκανε μια τρομερή εμφάνιση στο Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών, του Ζάγκρεμπ και κατέκτησε τη 19η θέση στον κόσμο.

Πρόκεται για την καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω στην παγκόσμια σειρά αγώνων των νέων γυναικών, την κατηγορία στην οποία βρίσκεται φέτος για πρώτη χρονιά. Η καλύτερή της εμφάνιση μέχρι σήμερα ήταν η 33η θέση που είχε πάρει στο Ούντινε της Ιταλίας στις 6 Ιανουαρίου του 2023.

Στο ταμπλό των “32” είχε φτάσει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν το Φεβρουάριο του 2022, στο οποίο είχε κατακτήσει την 23η θέση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, η Γαρυφάλλου πέρασε τη φάση των πουλ αήττητη με έξι νίκες και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των “128”. Στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Γερμανίδα Μέρλε Χέρβιγκ με 15/1 και την Ουγγαρέζα Πέτρα Πολόνι με 15/12 και εξασφάλισε θέση στις “32” καλύτερες. Για την πρόκριση στο ταμπλό των “16” έδωσε μάχη, ηττήθηκε όμως τελικά από τη Γερμανίδα Λούκα-Σάρα Χόλαντ-Κουνζ με 15/7.

Στην ίδια διοργάνωση η Ελένη Μπάλλου σημείωσε στην πουλ δύο νίκες και τέσσερις ήττες και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των “256 . Πέρασε το εμπόδιο της Κροάτισσας Κάτια Τρέτσιν με 15/12, στη μάχη όμως για την πρόκριση στις “64” καλύτερες της έβαλε στοπ η 16χρονη Ιταλίδα Μαριαβιτόρια Ελβίρα Μπερέτα με 15/9. Η Ελληνίδα κατέκτησε την 122η θέση στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία