fbpx

Ξεχώρισε η Κουρούση στα Κύπελλα Ευρώπης Κ17

Αλίνα Κουρούση

Η Αλίνα Κουρούση αγωνίστηκε στο τελευταίο της κύπελλο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το οποίο ήταν το Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Στην πουλ κατέγραψε 5 νίκες και 1 ήττα και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των “64”. Εκεί απέκλεισε με 15/10 την Πολωνή Αμέλια Οστρόφσκα, στον επόμενο όμως γύρο κόντρα στην Ιταλίδα Τζινέμπρα Μπιγκάλι ηττήθηκε με 15/11 και κατέκτησε την 18η θέση ανάμεσα σε 91 αθλήτριες.

Στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας Κ17, στην Κρακοβία η Νεφέλη Ρασπόπτση σημείωσε 3 νίκες και 3 ήττες στην πουλ και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των “128”. Εκεί αντιμετώπισε την Ουκρανή Σοφία Σούτκο, την οποία νίκησε με 15/12. Στη μάχη για την είσοδο στις 32 καλύτερες της διοργάνωσης ηττήθηκε από την Τσέχα Ελίσα Καχάμπκοβα με 15/8 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 62η θέση στη διοργάνωση. Στη φάση των πουλ ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Μαρίλειας Κέκερη που δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στις πουλ και κατέκτησε την 184η θέση.

Στους εφήβους, ο Βασίλης Τσώκας ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή του Σαββάτου (11/2). Ξεκίνησε πολύ δυναμικά στη φάση των πουλ με πέντε νίκες και μία ήττα και εξασφάλισε απευθείας πρόκριση στο ταμπλό των “128”. Στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ δυστυχώς ηττήθηκε 15-11 από τον Ουκρανό Ολέξα Αρτσισέφσκι και κατέκτησε την 76η θέση ανάμεσα σε 223 αθλητές.

Ο Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης σημείωσε 1 νίκη και 5 ήττες στην πουλ και ο Άρης Χιωτέλης δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων, στη Σόφια. Και οι δύο έφηβοι έμειναν εκτός νοκ-άουτ, στην 70η και την 73η θέση.

Στην ίδια διοργάνωση, η Μυρτώ Τσακάλη που ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή της πρώτης μέρας δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στη φάση των πουλ και κατέκτησε την 79η θέση ανάμεσα σε 86 αθλήτριες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία