fbpx

Ευρωπαϊκό Κ17: Στο κυρίως ταμπλό των “16” της σπάθης η Κουρούση

Ευρωπαϊκό Κ17: Στο κυρίως ταμπλό των “16” της σπάθης η Κουρούση

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) συνεχίζει τα νικηφόρα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, που διεξάγεται στη Νάπολι της Ιταλίας.

Η πρωταθλήτρια της σπάθης νίκησε τη μάχη του ταμπλό των “32” κόντρα στην Ιταλίδα Ντιλέτα Φουσέτι με 15/11 και πέρασε ξανά όπως και το 2023 (9η) στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης.

Για να ανέβει στο επόμενο σκαλί, αυτό της οκτάδας, η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Σισάν Χέρμπον.

Από την άλλη, Η Χουζούρη ηττήθηκε 15/10 από τη Γεωργιανή Αλεξάντρα Κουβάεβα, ενώ η Τσοκαροπούλου ηττήθηκε 15/9 από την Ουκρανή Άνα Σουβόροβα στις “64”. Οι δύο αθλήτριες του Γιώργου Τσουρούτα κατέκτησαν την 47η και την 48η θέση στη διοργάνωση.

Στη φάση των πουλ η Δανάη Γεωργία Φωτιάδη (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στην πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό νεανίδων και κατέκτησε την 57η θέση ανάμεσα σε 62 αθλήτριες.

Στο ξίφος μονομαχίας εφήβων Ορέστης Καζάκος (ΑΑ Ιωαννίνων) με 1/4 νίκες/ήττες ήταν ο μοναδικός από τους Έλληνες που δεν κατάφερε να περάσει στα νοκ-άουτ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 106η θέση στην Ευρώπη. Με 5/1 νίκες/ήττες πέρασε ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) και με 2/4 πέρασαν οι Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) και Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου)

Ο Τσώκας πέρασε το ταμπλό των “128” άνευ αγώνα και ο Πασσιάς νίκησε με 15/11 τον Γερμανό Σούλερ. Ο Μήνος ηττήθηκε από τον Φινλανδό Τζάρβι με 15/11 και ολοκλήρωσε την ατομική παρουσία του στη διοργάνωση με την 93η θέση.

Στη συνέχεια, ο Τσώκας νίκησε τον Βρετανό Μπένετ με 15/8 και ο Πασσιάς επικράτησε με 15/9 του Νορβηγού Ζελίκοβιτς. Αμφότεροι οι Έλληνες εξασφάλισαν θέση στους “32” καλύτερους της Ευρώπης.

Εκεί, ο πρώτο ηττήθηκε με 15/12 από τον Ούγγρο Κέλεμεν, ενώ ο Πασσιάς έχασε με 15/6 από τον Τούρκο Ερλτσεβίκ. Οι δύο Έλληνες κατέκτησαν την 23η και την 32η θέση στην Ευρώπη.

Στη φάση των πουλ του ξίφους ασκήσεως νεανίδων, η Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω) σημείωσε 1/5 νίκες/ήττες και δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό.

Στην πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση η αθλήτρια της Έλλης Τσολακίδου κατέκτησε την 76η θέση ανάμεσα σε 90 αθλήτριες.

Με 4/2 νίκες/ήττες προκρίθηκε η Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ), ενώ με 2/4 προκρίθηκαν οι Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) και Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας).

Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν άνευ αγώνα τον γύρο των “128” και έπαιξαν τον πρώτο τους αγώνα νοκ-άουτ για την είσοδο στις 32 καλύτερες, δυστυχώς όμως αποκλείστηκαν. Η Σταυράκη ηττήθηκε με 15/13 απί τη Γαλλίδα Ανίτα Ανταμό, η Πήλιουρα με 15/8 από την Γεωργιανή Λίζα Τακαϊσβίλι και η Ναΐδη με 15/7 από την Ιταλίδα Βιτόρια Ρίβα.

Η Σταυράκη κατέκτησε την 38η θέση, η Πήλιουρα την 56η και η Ναΐδη την 58η στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία