fbpx

Ευρωπαϊκό Κ17: Γρόλλιος και Περγάμαλης στο κυρίως ταμπλό των “16”

Ευρωπαϊκό Κ17: Γρόλλιος και Περγάμαλης στο κυρίως ταμπλό των “16”

Στους καλύτερους 16 αθλητές της Ευρώπης στη σπάθη πέρασαν οι Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) και Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ο Περγάμαλης κατέγραψε 5/1 νίκες ήττες, ο Γρόλλιος κατέγραψε 4/2 νίκες/ήττες, ο Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) κατέγραψε 2/3 νίκες/ήττες και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ΑΟ Ασπίδα) κατέγραψε 2/4 νίκες/ήττες.

Στο γύρο των “64” ο Παπαδόπουλος ηττήθηκε με 15/4 από τον Βούλγαρο Νικόλα Γκοσποντίνοφ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 53η θέση.

Ο Φραδέλλος ηττήθηκε με 15/3 από τον Αζέρο Τιμούρ Χουσναντίνοφ και κατέκτησε την 47η θέση στην Ευρώπη. Ο Γρόλλιος πέρασε το εμπόδιο του Πολωνού Άντονι Φλάσακ με 15/4 και ο Περγάμαλης πέρασε άνευ αγώνα.

Στους “32” Γρόλλιος επικράτησε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο (15/14) στη μάχη κόντρα στον Γερμανό Τζούλιαν Μακλάκοφ και το ίδιο έκανε και ο Περγάμαλης με 15/14 κόντρα στον Γεωργιάνο Γκιόργκι Ουρουσάτζε.

Οι δύο Έλληνες θα συνεχίσουν την πορεία τους στις μάχες για την οκτάδα κόντρα στον Ουκρανό Ντμίτρι Ζαχρεμπέλνι και τον Γάλλο Ρομάν Φραμποουλέ αντίστοιχα.

Όσον αφορά το ξίφος ασκήσεως εφήβων, ο Κωνσταντίνος Σταμέλλος (ΑΞΙΑ) δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στη φάση των πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 91η θέση.

Από την άλλη, ο Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Μιχαήλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ) και ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) κατέγραψαν 2/4 νίκες/ήττες και προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ.

Ο Γκούμας και ο Σταυράκης πέρασαν άνευ αγώνα στο γύρο των 64. Ο Χατζηγιάννης αντιμετώπισε τον Ελβετό Έρβαν Φέλτγκεν, από τον οποίο ηττήθηκε με 15/10 και κατέκτησε την 65η θέση στη διοργάνωση.

Στους “64” ο Γκούμας ηττήθηκε από τον Αυστριακό Λάουρο Φαλτσέτο με 15/12 και ο Σταυράκης από τον Δανό Φρόντε Βάαμπεν με 15/9. Οι δύο Έλληνες κατέκτησαν την 57η και την 58η θέση μεταξύ 94 αθλητών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία