fbpx

Οι ξεχωριστοί αριθμοί του Ευρωμπάσκετ (info)

Οι ξεχωριστοί αριθμοί του Ευρωμπάσκετ (info)

Το 41ο Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε με τους αριθμούς να κάνουν το δικό τους… τουρνουά και το γαλανόλευκο χρώμα να μη λείπει από τις κορυφογραμμές.

Το Ευρωμπάσκετ των τεσσάρων χωρών και των πέντε πόλεων, έκοψε συνολικά 651.401 εισιτήρια με τον μέσο όρο των θεατών να είναι στους 8.571. Πρωταθλήτρια η Κολωνία με 236.515 εισιτήρια σε 15 αγώνες.

Η Ελλάδα είχε τις δικές τη στιγμές στη διοργάνωση και τελικά και τις δικές της πρωτιές στους πίνακες των αριθμών που θα μείνουν στην ιστορία. Η ελληνική ομάδα ήταν εκείνη με την καλύτερη επίθεση ανά αγώνα, πετυχαίνοντας 92.3 πόντους μέσο όρο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε τρεις πρωτιές, αφού ήταν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων ανά παιχνίδι (29.3), τις περισσότερες εύστοχες βολές (51) αλλά και τις περισσότερες εκτελεσμένες (65). Παράλληλα, μπήκε στην τριάδα των παικτών που σκόραραν πάνω από 40 πόντους σε ένα παιχνίδι (41 κόντρα στην Ουκρανία), μαζί με τους Ντόντσιτς (47) και Μάρκανεν (43).

Η ελληνική ομάδα ήταν επίσης πρώτη σε μέσο όρο κλεψιμάτων ανά παιχνίδι μαζί με την Ιταλία, στα 9.1 ενώ στις ατομικές διακρίσεις, ο Δημήτρης Αγραβάνης πέτυχε τα περισσότερα μπλοκ σε ένα ματς (4 επί της Ιταλίας) όπως και ο Γιουσούφ Νούρκιτς.

Τρεις πρωτιές και για τον «δικό» μας, Αλεξάνταρ Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, ήταν πρώτος σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Στα ριμπάουντ ανά αγώνα (12.2), τα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (37.1) και τα νταμπλ (4 μαζί με Γκομπέρ, Γιόκιτς, Μαμουκελασβίλι).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ