fbpx

Ο Οκόμπο «ντύθηκε» Σλούκας 

Ο Οκόμπο «ντύθηκε» Σλούκας 

Λίγο πριν το Halloween, ο Γάλλος γκαρντ έκανε τη διαφορά και οδήγησε τη Μονακό στο διπλό  που δεν «ανησυχεί» τον Ολυμπιακό

Βαρύγδουπα συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ιδίως από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκινήσει με την εντυπωσιακή υπέρβαση των τριών νικών σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βιτόρια. Η Μονακό νίκησε πολύ απλά γιατί ήταν καλύτερη και διέθετε περισσότερες λύσεις στη γραμμή των γκαρντ της. 

Ουόκαπ, Σλούκας και ΜακΚίσικ προσπάθησαν μεν, δεν βρέθηκαν δε στην καλύτερή τους βραδιά. Αντίθετα το «τρικέφαλο τέρας» των Γάλλων λειτούργησε άψογα και δη ο Έλι Οκόμπο.

Ο Γάλλος κατάφερε να «κοπεί» από τους Σανς πριν καν συμπληρώσει  δύο χρόνια μετά την επιλογή του σε καλό νούμερο του ντραφτ (31), γιατί δεν έκανε αυτά που έπραξε στο ΣΕΦ. Όπερ σημαίνει σωστές αποφάσεις στην επίθεση και καλή παρουσία στην άμυνα.
Η γραμμή της στατιστικής του είναι ενδεικτική και ίσως μάλιστα να τον αδικεί, διότι το ένα από τα μόλις τρία άστοχα σουτ, έλαβε χώρα γιατί οι συμπαίκτες του, μην έχοντας τι να κάνουν την μπάλα, του έδωσαν ένα «σκοτωμένο» τρίποντο. 

Σε 25 λεπτά παρουσίας, μέτρησε 23 πόντους, τέσσερις ασίστ, τρία ριμπάουντ και μόλις ένα σφάλμα, διαλύοντας το σύστημα αξιολόγησης με 28 βαθμούς. Λίγες μέρες πριν το  Halloween, «ντύθηκε»… Σλούκας και καθόρισε την έκβαση του αγώνα, η οποία δεν πρέπει να «ανησυχήσει» τον Ολυμπιακό. 

Οι δύο πιο αξιόπιστοι σκόρερ του την ώρα της κρίσης (και όχι μόνο) Σλούκας και Βεζένκοφ περιορίσθηκαν από την εξαιρετική άμυνα της Μονακό, όπως και ο Φαλ. Τα σουτ του Λαρεντζάκη, στην τέταρτη περίοδο αυτή τη φορά, δεν μπήκαν κι έτσι με τον Οκόμπο να «μιλάει» όταν η ψυχολογία του αγώνα πήγε να αλλάξει στην τελευταία περίοδο, η πρώτη ήττα αποτέλεσε γεγονός. 

Ίσως το μόνο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως ακόμα ο Αιζάια Κάνααν δεν μπορεί να κάνει το «ξέσπασμα» που θα του δώσει αυτοπεποίθηση και θα τον καταστήσει παραγωγικό μέλος του rotation. Ο Αμερικανός είναι απαραίτητος και το ματς με τους Μονεγάσκους το απέδειξε αυτό, καθώς δεν γίνεται πάντα οι Σλούκας, Λαρεντζάκης και Ουόκαπ να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ