fbpx

Το πρώτο… χιλιάρικο

Το πρώτο… χιλιάρικο

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς έφθασε τους 1000 πόντους της καριέρας του στο Jesuit High school και κάθε μέρα που περνάει μοιάζει ολοένα και περισσότερο στον Πέτζα. 

Είναι η τελευταία του χρονιά στο γυμνάσιο πριν ενταχθεί στο σπουδαίο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και την αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς έφθασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/12) την πρώτη… χιλιάδα πόντων στην καριέρα του με τους 26 πόντους που πέτυχε στη νίκη του Jesuit High School επί του Νταμόντε με 82-46 και συνεχίζει ακάθεκτος στη σεζόν αποφοίτησής του. 

Ως στιγμής η ομάδα του είναι αήττητη σε τέσσερα παιχνίδια και ο 18χρονος γκαρντ φόργουορντ είναι ο πρώτος της σκόρερ. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της εφετινής περιόδου, η ομοιότητα του Αντρέι με τον πατέρα του Πέτζα τόσο φυσιογνωμικά, όσο και αγωνιστικά είναι εντυπωσιακή! 

Του αρέσει η σύγκριση!

Ο μηχανισμός με τον οποίο σουτάρει και η ευχέρειά του από μακρινή απόσταση είναι ανάλογη με του Πέτζα, ο οποίος κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό τριπόντων στο ΝΒΑ (2002-2003) και ολοκλήρωσε την καριέρα του με 1760 τρίποντα! 

Οι δύο τους γυμνάζονται επί καθημερινής βάσης παρέα και ο Αντρέι δεν έχει κανένα πρόβλημα σύγκρισης με τον πατέρα του. «Ξέρω ότι κάποια παιδιά δεν θέλουν ούτε καν να μπαίνουν στην ίδια συζήτηση με τον πατέρα τους», είχε πει στο Sports Illustrated σχετικά. «Αλλά προσωπικά θα ήθελα να έχω μια ανάλογα πετυχημένη καριέρα με του μπαμπά μου στο ΝΒΑ. Φυσικά θέλω να το πετύχω μόνος μου, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσω το σχέδιο που είχε ο ίδιος για να τα καταφέρω». 

Πολύ σωστός και ώριμος ο 18χρονος, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα και σουτάρει σχεδόν με το ίδιο στιλ που είχε ο Πέτζα. 

YouTube video

H live ανακοίνωση και τα εγκώμια του κόουτς 

Στις 7 Νοεμβρίου, ο Στογιάκοβιτς έδωσε τέλος στην αγωνία και επέλεξε κατά τα ειωθότα σε live μετάδοση το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αντί του Όρεγκον, του Τέξας και του UCLA που αποτελούσαν τους βασικούς του «μνηστήρες». 

YouTube video

Στην επίσημη ανακοίνωση των Cardinals, ο προπονητής τους Τζερόντ Χαας ήταν έμπλεος εγκωμίων για το μεγάλο απόκτημα του κολεγίου του. «Ο Αντρέι είναι ένα εκπληκτικό παιδί με υψηλού επιπέδου εργατικότητα», ήταν η πρώτη του κουβέντα. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε χτίσει μια δυνατή σχέση μαζί του και με την οικογένειά του και νιώθουμε ότι θα βοηθήσει το πρόγραμμα να φθάσει σε καινούρια ύψη». 

Παράλληλα είχε σκιαγραφήσει το αγωνιστικό του προφίλ, λέγοντας τα εξής: «Έχει πολλά “όπλα”. Είναι τρομερός σουτέρ και χειριστής της μπάλας, κάτι που του επιτρέπει να σκοράρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αμυντικά μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, κάτι που πάντοτε αναζητάμε στους παίκτες μας». 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ