fbpx

Ολυμπιακός-Μακάμπι 95-89: Ο πάγκος τον κράτησε στο ρετιρέ (vid)

Ολυμπιακός-Μακάμπι 95-89: Ο πάγκος τον κράτησε στο ρετιρέ (vid)

Σε ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικό τη δύναμη, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακάμπι (95-89) και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ 14-7.

Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Σλούκα στη μέση στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά από πτώση σε προσπάθειά του. Ο Έλληνας άσος αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε ξανά. Ο πάγκος ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» με Μακίσικ, Μπλακ, Λαρεντζάκη και Πίτερς να πραγματοποιούν εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εξαιρετικοί και οι Παπανικολάου, Βεζένκοφ.

YouTube video

Η Μακάμπι ξεκίνησε να παίζει κλειστά στην άμυνα  προκειμένου να μην επιτρέψει στον Φαλ να δράσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει πόντους με τα σουτ από μακρινή απόσταση. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Οι φιλοξενούμενοι με δύο εύστοχα τρίποντα  και συνολικά 11-0 σερί βρέθηκαν γρήγορα στο +10 (8-18). Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο  παίκτης που ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα και με επτά δικούς του πόντους έγινε το 17-23. Παρά τις πολλές χαμένες βολές (7/13), οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επιστρέψουν στην πρωτοπορία του σκορ (24-23), αλλά τελικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (24-25). 

Η άμυνα του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησε στα πρώτα τριάμισι λεπτά του δευτέρου μισού του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπλακ μάζευε ριμπάουντ, έκλεινε χώρους και ήταν από τους κύριους λόγους που η Μακάμπι σε αυτό το διάστημα είχε σημειώσει μόλις δύο βολές. Αντίθετα, με δύο καρφώματα του Μπλακ, άλλο ένα του Μακίσικ και ένα τρίποντο του τελευταίου το σερί έφτασε στο 9-0 και το 33-25. Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μισά της περιόδου για να πετύχει το πρώτο της σουτ η Μακάμπι με τον Μπόλντγουιν, ο οποίος θέλησε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα επιθετικά, χωρίς να το πετύχει. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «κλειδώσει» τους αντιπάλους τους στην άμυνα και αυτό βοήθησε να βρουν αυτοπεποίθηση επιθετικά και να προηγηθούν για πρώτη φορά με 10 (44-34) 2’23’’ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στα εναπομείναντα 143 δευτερόλεπτα το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια με +15 (51-36).

Βελτιωμένη επιθετικά η Μακάμπι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, χάρη στις κερδισμένες μάχες του Σόρκιν κάτω από το καλάθι, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον Παπανικολάου ως πρωταγωνιστή. Ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας δύο φορές ευστόχησε κάτω από το καλάθι αποκτώντας και το μπόνους της βολής, βοηθώντας σημαντικά τους γηπεδούχους να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν αποκτήσει μετά το εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ρυθμός είχε χαλάσει με πολλά επιθετικά φάουλ και χαμένα σουτ, ευνοώντας σε ένα σημείο τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας φτάσει τη διαφορά στους επτά (71-63). Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός σημείωσε συνολικά 20 πόντους και δέχθηκε μόνο από τον Σόρκιν 17!

Πολλά τα άστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου σε αντίθεση με τη Μακάμπι, η οποία πλησίασε στους τέσσερις (73-69). Το… καμπανάκι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο χτύπησε και με 7-0 σερί διεύρυνε το προβάδισμά του (80-69).  Τρεις βολές του Μπόλντγουιν δεν ήταν ικανές για να βάλουν ξανά τους Ισραηλινούς στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου. Πίτερς και Λαρεντζάκης πέτυχαν επτά σερί πόντους και ανέβασαν τη διαφορά στους 15 (89-74). Τρία σερί τρίποντα των φιλοξενούμενων τους έφεραν σε απόσταση έξι πόντων (89-83), με τον Γουόκαπ να απαντάει με τον ίδιο τρόπο στα 48’’ και να βάζει τέλος στα όνειρα του Κάτας.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-36, 71-64, 95-89

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 9 (1), Κάναν 9 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2), Φαλ 2, Σλούκας 3, Βεζένκοβ 23 (2), Παπανικολάου 10 (1), Πίτερς 9 (2), Μπλακ 9, ΜακΚίσικ 13 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντεντ Κάτας): Άνταμς 13 (3), Μπάλντγουιν 14 (1), Μάρτιν 6 (1), Σόρκιν 23, Ντιμπαρτολομέο 12 (4), Χίλιαρντ, Κοέν, Μπράιμο 6, Χόλινς, Νίμπο 2, Κόλσον 13 (2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ