fbpx

ΑΕΚ: Χρονιά υπερβάσεων, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης δεν πρέπει να υφίσταται

ΑΕΚ: Χρονιά υπερβάσεων, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης δεν πρέπει να υφίσταται

Η ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή και τον αποκλεισμό από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με την εμφάνιση της να είναι εντόνως απογοητευτική.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε πολλά, καθώς τα κουκιά είναι μετρημένα. Καταρχάς, η ΑΕΚ φάνηκε πως μπήκε στον αγώνα σαν πρόβατο επί σφαγή. Οι συνθήκες διεξαγωγής ήταν απαράδεκτες, αλλά απ’ ότι φάνηκε ήταν κάτι που περίμεναν οι άνθρωποι της Ένωσης.

Οι «κιτρονόμαυροι» δεν είχαν καμία συγκέντρωση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η ασφυκτική άμυνα των Ισραηλινών και η κακή εικόνα της ΑΕΚ, έκαναν τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να μην μπορούν να παίξουν ούτε μισό play στην επίθεση.

Αμυντικά, παραδόθηκαν, αφού η ευστοχία της Χάποελ σε συνδυασμό με το «κιτρινόμαυρο» πνεύμα που… απουσίαζε, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στους αντιπάλους.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ πρέπει να συγκεντρωθεί γιατί έχει μπροστά της το νοικοκυρεμένο αγωνιστικά Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και αν «χαθεί» και ο Μίτσελ, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα.

Πάμε, όμως, να δούμε δύο φάσεις στις οποίες μπορούμε να περιγράψουμε ολόκληρη την αγωνιστική εικόνα της Ένωσης.

Οι φάσεις-κλειδιά του παιχνιδιού

Η Ένωση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο επέλεξε να μην ρισκάρει τα σουτ της Χάποελ, αλλά αυτό προϋποθέτει καθαρή αμυντική σκέψη και πλάνο. Αυτό, όπως φάνηκε δεν ακολουθήθηκε από τους παίκτες του Κατζούρη.

Η παραπάνω ήταν μια πρώτη «συνηθισμένη» αμυντική κατάσταση, στην οποία η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, όχι γιατί δεν είχε την ικανότητα, αλλά απουσίαζε η συγκέντρωση.

Για δεύτερη φάση έχουμε επιλέξει μια φάση στο χαμηλό post. Εκεί που η ΑΕΚ όχι απλά δεν μπόρεσε να βγάλει μια άμυνα, αλλά έδινε και στον αντίπαλο της τρεις επιλογές για σκορ. Τρεις παίκτες ξεμαρκάριστοι και μια άμυνα εντελώς χαμένη.

Συμπερασματικά…

Ο αποκλεισμός, έγινε και λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενος. Η ΑΕΚ πρέπει να ανασυνταχθεί, να δει τι έφταιξε αγωνιστικά και τι μπορεί να διορθώσει. Κομβική θα είναι η παρουσία ή όχι του ποιοτικότερου της παίκτη, του Ακίλ Μίτσελ, καθώς υπενθυμίζουμε πως ο Παναμέζος έχει πρόταση από την Βίρτους Μπολόνια που τον θέλει ΤΩΡΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ