fbpx

Παναθηναϊκός: Ο Πρέπελιτς στη λίστα

Παναθηναϊκός: Ο Πρέπελιτς στη λίστα

Αν ο Παναθηναϊκός υποχρεωθεί, λόγω των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί στην περιφερειακή του γραμμή, να μην ενεργοποιήσει την option στο συμβόλαιο του Ματ Τόμας για την ερχόμενη σεζόν, τότε είναι πιθανό να καλωσορίσει στο ΟΑΚΑ τον Κλέμεν Πρέπελιτς!

Με τον Βιλντόσα να έχει ήδη συμφωνήσει, ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του με στόχο να υπογράψει άλλον έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, με διακαή πόθο τον Φακούντο Καμπάτσο. Επειδή όμως η ενδεχόμενη άφιξη του χαρισματικού Αργεντίνου θα εκτινάξει το συνολικό ποσό των συμβολαίων των “κοντών” στα ύψη (περίπου 1,5εκ θα πάρει ο Βιλντόσα, κοντά στα 2,5εκ είναι το κασέ του Καμπάτσο), οι “πράσινοι” έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να είναι έτοιμοι για όλα.   

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από λίγους μήνες, ο Ματ Τόμας έχει να λάβει για την σεζόν 2023-24 ένα ποσό που ξεπερνά τα 800χιλ. δολάρια. Η αξία του Αμερικάνου πρώην ΝΒΑερ δεν αμφισβητείται, καθώς είναι κατά γενική ομολογία ένας από τους ικανότερους γνήσιους σουτέρ της Ευρώπης. Ακόμα όμως κι αν υπολογίσουμε την σημαντική αύξηση στον προϋπολογισμό που έχει εγκρίνει ο Δ. Γιαννακόπουλος, το να συζητάμε πως τρεις παίκτες στις θέσεις “1” και “2” θα κοστίζουν μαζί κοντά στα 5εκ, είναι πέρα από την λογική. Ο Πρέπελιτς λοιπόν έχει σχεδόν ανάλογη ικανότητα στο σουτ, είναι “μπαρουτοκαπνισμένος” στην Ευρωλίγκα και κοστίζει αισθητά λιγότερα.     

Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι

Το συμβόλαιο του 31χρονου Σλοβένου με την Βαλένθια ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι δεδομένο πως δεν θα ανανεωθεί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν οι “πράσινοι” με το νέο του ατζέντη (Μίσκο Ρασνάτοβιτς) δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για να οδηγήσουν οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας τα πράγματα εκεί που επιθυμούν, ανάλογα βεβαίως με τις συνθήκες που μόλις αναλύσαμε. Όπως εξηγήσαμε προ ημερών, στην εξίσωση υπάρχει ήδη και ο Ροντρίκ Μπομπουά, προφανώς εφόσον δεν αποφέρει καρπούς η προσπάθεια που γίνεται για τον Καμπάτσο.

Γενικότερα, όλες οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά από την αγορά της Ευρωλίγκας επιβεβαιώνουν την αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός έχει καταστρώσει ένα ευέλικτο και λειτουργικό πλάνο με στόχο την αναβάθμιση του ρόστερ του ενόψει της επόμενης σεζόν, με πολλές και ταυτόχρονα διαφορετικής εμβέλειας επιλογές, που θα ενεργοποιηθούν ανάλογα με το ποια θα είναι η κατάληξη των βασικών μεταγραφικών στόχων που έχουν θέσει διοίκηση κι Έργκιν Αταμάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ