fbpx

Οι Έλληνες πίσω από τον Αντρέι

Οι Έλληνες πίσω από τον Αντρέι

Ο Κόντι και η Ματίνα Κολοκοτρώνη έχουν οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση 25 ετών με την οικογένεια Στογιάκοβιτς.

Παρακολούθησε όλη την (συναρπαστική) σειρά των Κινγκς απέναντι στους Ουόριορς από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ του Golden 1 Center και στο τελευταίο παιχνίδι «συνελήφθη» από τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν αυτές στράφηκαν στον πατέρα του. Παράλληλα, όμως, στην παρέα του Αντρέι και του Πέτζα Στογιάκοβιτς, υπήρξε ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένεια Στογιάκοβιτς. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη, ο οποίος είναι γιος της «σιδηράς κυρίας» των «βασιλιάδων», Ματίνας Κολοκοτρώνη.

Ο Κόντι (όπως λέγεται επί το… αμερικανότερο) θεωρεί τον Αντρέι σαν τον μικρό αδερφό του και κάνουν παρέα από τότε που αμφότεροι ήταν παιδιά. Άλλωστε οι δύο οικογένειες έχουν κοινή διαδρομή στο Σακραμέντο. Η μητέρα του Ματίνα ήταν αυτή που ως δικηγόρος είχε δώσει τα νομικά της φώτα στους Κινγκς κατά την σύνταξη του πρώτου συμβολαίου του Πέτζα, το 1998. Ο τότε διοικητικός ηγέτης των «βασιλιάδων», Τζεφ Πέτρι είχε ζητήσει την βοήθεια της λόγω των γνώσεων της στον αθλητικό δίκαιο και βεβαίως λόγω της ελληνικής της καταγωγής.

Η υπογραφή του συμβολαίου του Στογιάκοβιτς πριν από 25 χρόνια σηματοδότησε το ξεκίνημα της στενής φιλίας της μαζί του, αλλά και την συνεργασία της με το franchise του Σακραμέντο, στο οποίο από το 2010 είναι η πρόεδρος του επιχειρησιακού κομματιού. Αρχικά ήταν το «δεξί χέρι» των αδελφών Μαλούφ και όταν ο Ινδός Βίβεκ Ραναντίβε αγόρασε την ομάδα έναντι 530 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Ούτε καν σκέφτηκε ωστόσο το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει την Κολοκοτρώνη, η οποία θεωρείται, αν όχι η κορυφαία τουλάχιστον, μια από τις καλύτερες στη θέση της σε ολόκληρη την λίγκα.

Ο γιος της, Κωνσταντίνος (όπως είναι απολύτως λογικό) είναι πιστός ακόλουθος των «βασιλιάδων» και γνωρίζει τον Αντρέι (στην κυριολεξία) από τότε που γεννήθηκε. Στην διάρκεια της περσινής σεζόν, όταν επισκέφθηκε τα κολέγια που του είχαν προσφέρει υποτροφία, τον ακολούθησε σε μερικά από τα visits του και όταν εν τέλει επέλεξε το Στάνφορντ, ήταν εκεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Στογιάκοβιτς για να γιορτάσει το γεγονός.

Παρά το γεγονός πως ο Πέτζα παραιτήθηκε από την διοίκηση των Κινγκς μετά την απόλυση του Βλάντε Ντίβατς, η σχέση του με την ομάδα δεν επηρεάστηκε σε κανένα επίπεδο. Οι φίλαθλοι εξακολουθούν να τον λατρεύουν, το ίδιο όμως και ο Ραναντίβε με τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης. Έτσι παρακολουθεί σε τακτική βάση τα εντός έδρας παιχνίδια και στο τελευταίο απέναντι στους Ουόριορς, είχε δίπλα του τον Αντρέι και τον Κόντι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ