fbpx

Τζίμι… ρόλεξ 

Τζίμι… ρόλεξ 

Ο νυν αστέρας των Χιτ έχει αποθεώσει δημόσια και ιδιωτικά τον Έιντριαν Γκρίφιν, δωρίζοντας του μεταξύ άλλων ένα πανάκριβο ρολόι για τη βοήθεια του 

Η απόφαση του Ρικ Πιτίνο να τον υπογράψει στους Σέλτικς στα 25 του χρόνια άλλαξε τον ρου της καριέρας του, πλην όμως δεν αποτέλεσε την μοναδική φορά που ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, βοήθησε τον Έιντριαν Γκρίφιν. Tο καλοκαίρι του 2016 χρειάστηκε και πάλι την συνδρομή του, αν και για να μην αλλοιώνουμε την πραγματικότητα, η φήμη που είχε χτίσει ως βοηθός προπονητή στο ΝΒΑ, ήταν αρκετή ώστε να μην μείνει άνεργος, μετά την απόλυση του από τους Ορλάντο Μάτζικ. 

Άλλωστε ο νέος χεντ κόουτς των Μπακς, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής φρόντιζε να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με σημαντικά πρόσωπα. Μάλιστα στο βιογραφικό του στο twitter έχει γράψει το εξής. «Πριν αναπτύξεις το ταλέντο, ανάπτυξε την σχέση». 

Η πιο ξεχωριστή είναι σίγουρα με τον Τζίμι Μπάτλερ… 

Η αναγνώριση του… ανυπόφορου Τζίμι 

Οι δύο τους συνεργάστηκαν για τέσσερα χρόνια στους Μπουλς και ο Γκρίφιν φρόντισε από την πρώτη του μέρα στην λίγκα να τον πάρει υπό την προστασία του. Ο Μπάτλερ αγωνίσθηκε ελάχιστα ως ρούκι την περίοδο 2011-12, αλλά από την δεύτερη του χρόνια εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος των «ταύρων» μέχρι που το 2015 επιλέχθηκε στο πρώτο του All Star Game και συνάμα ανακηρύχτηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. 

Την μέρα που παρέλαβε το βραβείο του, ο «buckets» προχώρησε σε μια μοναδική δημόσια αποθέωση για τον τότε βοηθό του Τομ Τιμποντό. «Έχει πολλά να κάνει με την βελτίωση μου, γιατί με ανεχόταν κάθε μέρα στην ρούκι μου χρονιά, όταν ήμουν ανυπόφορος και ήθελα να παίζω περισσότερο», ήταν η πιο χαρακτηριστική του ατάκα. «Παίξαμε πολλά μονά όταν ήμουν ρούκι και τον νικούσα συνεχώς. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να με νικήσει. Θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ποιος έχω γίνει σήμερα». 

YouTube video

Η σχέση με τον Σκάιλς

Βέβαια 20 μέρες μετά την δημόσια αναγνώριση από τον νυν αστέρα των Μαιάμι Χιτ, ο Γκρίφιν όπως και υπόλοιπο επιτελείο του Τιποντό, απολύθηκε από την ομάδα του Σικάγο. Δεν έμεινε, όμως, για πολύ στο ταμείο ανεργίας, καθώς ο Σκοτ Σκάιλς έσπευσε να τον χρίσει πρώτο του βοηθό στους Ορλάντο Μάτζικ. 

Η σχέση του με τον παλιό παίκτη-προπονητή του ΠΑΟΚ, είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν του πρότεινε μια μετάβαση ανάλογη με αυτή που είχε κάνει ο ίδιος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ως γνωστόν, ο Σκάιλς είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 1996 στον «Δικέφαλο του Βορρά» ως παίκτης και στα μέσα της περιόδου 1996-97, είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση για να αντικαταστήσει στον πάγκο τον Γάλλο Μισέλ Γκομέζ. 

Το 2008 ως προπονητής των Μπακς, πήρε τηλέφωνο τον Γκρίφιν και τον ενημέρωσε πως τον «κόβει» από το ρόστερ της ομάδας του Μιλγουόκι. Την ίδια στιγμή, όμως, του πρότεινε να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο του και ο 34χρονος τότε Γκρίφιν, είχε την ωριμότητα να καταλάβει πως δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία. Εν μια νυκτί, λοιπόν, από παίκτης έγινε προπονητής και το καλοκαίρι του 2015 (μετά την απομάκρυνση του από το Σικάγο) ο Σκάιλς τον κάλεσε πάλι στο πλευρό του, αυτή την φορά στους Μάτζικ. 

Το ιδιαίτερο και… ακριβό χάιλαϊτ

Η σεζόν 2015-16 κύλησε απογοητευτικά, αλλά είχε ένα ιδιαίτερο και πολύ… ακριβό χάιλαιτ για τον τότε βοηθό του Ορλάντο. Όταν οι Μπουλς επισκέφθηκαν το Amway Center στις 26 Μαρτίου του 2016, ο Μπάτλερ έψαξε τον Γκρίφιν στα αποδυτήρια των Μάτζικ. Όταν τον βρήκε, τον αγκάλιασε, του έδωσε μια μικρή τσάντα και αποχώρησε χωρίς να του πει κάτι άλλο… 

Μέσα στην τσάντα, υπήρχαν μόνο δύο αντικείμενα. Το πρώτο ήταν ένα χειρόγραφο γράμμα από τον τότε ηγέτη των «ταύρων» στο οποίο τον ευχαριστούσε για τον ρόλο που είχε παίξει στην καριέρα του. Το δεύτερο ήταν ένα χρυσό ρόλεξ, αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. 

Η δεύτερη παρέμβαση του Ρικ

Μετά από μερικούς μήνες, βέβαια, ο Γκρίφιν βρέθηκε και πάλι σε αναζήτηση εργασίας, καθώς ο Σκάιλς παραιτήθηκε και το Ορλάντο προχώρησε σε ολική «ανακαίνιση» του πάγκου του. 

Τότε ήταν η δεύτερη φορά που ο Πιτίνο βοήθησε τον νέο προπονητή του Μιλγουόκι. Στον πάγκο των Θάντερ βρισκόταν ο Μπίλι Ντόνοβαν, ο οποίος χρειαζόταν έναν πρώτο βοηθό, καθώς ο Μόντι Ουίλιαμς είχε χάσει την γυναίκα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και έπρεπε να αποχωρήσει. Ο Ντόνοβαν αποτελούσε το πνευματικό παιδί του Ricky P, o οποίος έδωσε αμέσως θετική συστατική επιστολή για τον Γκρίφιν. Η παρέμβαση του δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καθοριστική, καθώς ο Γκρίφιν είχε χτίσει εξαιρετική σχέση με τον διοικητικό ηγέτη των Θάντερ Σαμ Πρέστι, από το 2008. Τότε είχε αγωνισθεί στους Σιάτλ Σούπερσονικς, στους οποίους ο Πρέστι είχε προσληφθεί ως GM το καλοκαίρι του 2007. 

Στην Οκλαχόμα έμεινε δύο χρόνια και το 2018 τον πήρε στο Τορόντο ο Νικ Νερς. Η πρώτη του χρονιά ως lead assistant των Ράπτορς συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε σωρεία συνεντεύξεων από άλλες ομάδες για την θέση του χεντ κόουτς. Το περσινό καλοκαίρι βρέθηκε στην τελική τριάδα μαζί με τον Τζο Μαζούλα και τον Ουίλ Χάρντι για την θέση του πρώτου προπονητή στους Γιούτα Τζαζ και φέτος είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου. 

Ο Έιντριαν Γκρίφιν της σκληρής δουλειάς και των δυνατών σχέσεων, θα κληθεί να οδηγήσει τον Γιάννη και την παρέα του στην γη της επαγγελίας… 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ