fbpx

Η… χαμένη μετακόμιση στην Θεσσαλονίκη

Η… χαμένη μετακόμιση στην Θεσσαλονίκη

Η οικογένεια Στογιάκοβιτς αποκάλυψε ότι ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει ο Αντρέι σε ανδρική ομάδα της πόλης

Τον τελευταίο χρόνο είναι σταθερά στο προσκήνιο και τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης λατρεύουν την ιστορία τους. Πλέον ο Πέτζα και ο Αντρέι Στογιάκοβιτς βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για το ξεκίνημα των διακοπών τους και μάλιστα ο… νέος πηγαίνει σχεδόν επί καθημερινής βάσης στο κλειστό της Πυλαίας για να κάνει ατομικές προπονήσεις. Βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν μετακομίσει μόνιμα εκεί πριν από τρία χρόνια, ώστε ο πολυτάλαντος γιος της οικογένειας να ενταχθεί σε ομάδα της Θεσσαλονίκης! Το συγκεκριμένο σενάριο έγινε γνωστό, μέσα από μια κοινή συνέντευξη πατέρα και γιου στην San Francisco Chronicle.

Το χρονικό και το… επιχείρημα

Έτσι, λοιπόν, μετά το τέλος της σεζόν 2019-20, όταν ο Αντρέι άρχισε να δείχνει την κλίση του προς την πορτοκαλί θεά και παράλληλα ο Πέτζα αποχώρησε από το πόστο του ασίσταντ GM στους Κινγκς, η οικογένεια συζήτησε το ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης στην Θεσσαλονίκη. Ο Αντρέι στα 16 του χρόνια θα εντασσόταν σε ανδρική ομάδα (δίχως να αναφέρεται το όνομα της), ακριβώς στην ίδια ηλικία που το είχε πράξει ο πατέρας του το 1993 στον ΠΑΟΚ! 

«Όταν εξέταζαν αυτή την επιλογή, το επιχείρημα μου ήταν πως θα χανόταν από το προσκήνιο, θα έμενε εκτός σκέψης (των ανθρώπων του μπάσκετ στην Αμερική), αν πήγαινε στην Ευρώπη», σχολίασε σχετικά στο άρθρο ο Ντρέικ Γιου, που είναι οικογενειακός φίλος και είχε προσληφθεί στους Κινγκς ως προπονητής ατομικής βελτίωσης όταν ο Πέτζα δούλευε στην ομάδα του Σακραμέντο. «Από την στιγμή που ο στόχος του Αντρέι ήταν να παίξει στο κολέγιο, η καλύτερη κίνηση ήταν να παραμείνει στην Πολιτεία της Καλιφόρνια».

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο πως η πανδημία είχε δημιουργήσει αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα, η οικογένεια Στογιάκοβιτς εγκατέλειψε το ενδεχόμενο μετακόμισης στην Θεσσαλονίκη. Ο Αντρέι το καλοκαίρι έπαιξε στα τουρνουά AAU και ακολούθως εντάχθηκε στο γυμνάσιο Τζέσουιτ Χάι του Σακραμέντο, κάνοντας τους κολλεγιακούς recruiters να τον παρακαλούν. «Για έναν πατέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπει τα παιδιά του να πετυχαίνουν τους στόχους του», σχολίασε ο Πέτζα, ο οποίος αρκετές φορές είχε δακρύσει όταν άκουγε τις συνομιλίες του πρωτότοκου γιου του με τους κολλεγιακούς προπονητές που του είχαν προσφέρει υποτροφία. Εν τέλει ο Αντρέι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του Στάνφορντ…

Η ιδανική σχέση πατέρα-γιού

Από την μια, οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μερικές ώρες μακριά από το πατρικό του στο Σακραμέντο και οι γονείς του μπορούν να τον επισκέπτονται ανά πάσα στιγμή. Συνάμα, εκτός από το μπασκετικό τους πρόγραμμα, έχουν παράδοση ως ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά σε ολόκληρη την Αμερική και το πτυχίο που θα πάρει, θα του εξασφαλίσει το επαγγελματικό του μέλλον, όταν ολοκληρώσει την καριέρα του στο μπάσκετ.

«Πολλές φορές οι άνθρωποι που έχουν τόσο ταλαντούχα παιδιά, γίνονται

οπαδοί τους ή κρυφό-ατζέντηδες τους», παρατήρησε ο προπονητής του Στάνφορντ, Μαρκ Χάας. «Ο Πέτζα είναι απλά ένας πατέρας που θέλει το καλό του παιδιού του. Προσφέρει την αγάπη και την στήριξη του χωρίς να έχει άλλα υπόγεια κίνητρα».

Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, αν κρίνει κανείς την πορεία του Πέτζα από τότε που ήταν παίκτης στον ΠΑΟΚ, μέχρι που έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ με τους Κινγκς. «Ο πατέρας μου πάντα ξέρει ακριβώς ότι χρειάζομαι», είπε σχετικά ο Αντρέι. «Όταν χρειάζομαι συμβουλή μου την δίνει. Όταν πρέπει να γελάσω, μου κάνει πλάκες. Εκτός από πατέρας μου είναι και ο καλύτερος μου φίλος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ