fbpx

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και το «ξεδιάλεγμα» στο ρόστερ

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και το «ξεδιάλεγμα» στο ρόστερ

Το καλοκαίρι θα φέρει ριζικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ, αφού πολλοί παίκτες είναι εκείνοι που θα αποτελέσουν παρελθόν.

Η χρονιά στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με τον πιο δύσκολο τρόπο όχι μόνο επειδή έχασε τον τίτλο στη Basket League, αλλά και γιατί είδε το (δικό του πλέον) ΟΑΚΑ να καταστρέφεται μερικώς από μερίδα οπαδών του.

Από τη νέα σεζόν, ο Εργκίν Αταμάν, θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου με πιο γεμάτο πορτοφόλι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αλλά και με την υποχρέωση να παρουσιάσει μια πολύ περισσότερο ανταγωνιστική ομάδα από ότι οι προκάτοχοί του, προκειμένου να πάρει τα ηνία στην Ελλάδα αλλά και να έχει ρόλο πρωταγωνιστή ξανά στην Ευρώπη.

Πράγμα αρκετά δύσκολο, όμως τα δεδομένα που διαμορφώνονται επιτρέπουν τις ριζικές αλλαγές, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μόνο ένα συμβόλαιο ξένου (Μάριους Γκριγκόνις) είναι κλειστό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εξάλλου, αυτή τη στιγμή θα λέγαμε πως οι μόνοι… σίγουροι της νέας χρονιάς είναι οι Λευτέρης Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης!

Αναλυτικά τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού:

Νέιτ Γουόλτερς: Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, μένει ελεύθερος, έχοντας τη δυνατότητα να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθότι στον Παναθηναϊκό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Πάρις Λι: Ο ένας εκ των ξένων που έφτασαν στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2022, έχει το +1 στο συμβόλαιό του, όμως, μοιάζει δύσκολο να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη οψιόν.

Ματ Τόμας: Η συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν από μερικούς μήνες προβλέπει το +1 ως επιλογή, με την ενεργοποίηση (ή μη) να βρίσκεται στην κρίση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού.

Μάριους Γκριγκόνις: Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα κλειστό. Ίσως είναι ο μοναδικός ξένος που θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα.

Ντέρικ Γουίλιαμς: Ο 32χρονος φόργουορντ μένει ελεύθερος, καθώς ολοκληρώνεται το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε και δεν έχει υπάρξει θέμα για ανανέωση.

Αρτούρας Γκουντάιτις: Το συμβόλαιο του υψηλόσωμου σέντερ ολοκληρώνεται, αφού είχε μονοετή διάρκεια.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Ο Έλληνας παίκτης έχει συμβόλαιο ακόμη μια διετία (1+1), οπότε θα είναι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για το 2023/24.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Ο 24χρονος γκαρντ διανύει τον δεύτερο -και τελευταίο- χρόνο του συμβολαίου, που υπέγραψε πριν από ένα χρόνο ωστόσο η παραμονή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Το συμβόλαιο του παίκτη φτάνει στο τέλος του και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τον Έλληνα περιφερειακό με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ του.

Νίκος Παππάς: Ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε και ο ίδιος, καθώς αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Νεοκλής Αβδάλας: Ο νεαρός αθλητής έχει ακόμη τέσσερα χρόνια συμβολαίου και σίγουρα δεν υπάρχει σκέψη για απομάκρυνσή του παρά μόνο ως δανεικός.

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ: Ο νεαρός φόργουορντ θα μείνει στο ΟΑΚΑ για πέντε ακόμη χρόνια, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε πέρσι.

Δημήτρης Αγραβάνης: Ο Έλληνας παίκτης έχει το +2 ως όρο για το φετινό καλοκαίρι. Η ενεργοποίησή του (ή μη) θα αποφασιστεί από τον Εργκίν Αταμάν. 

Γιώργος Παπαγιάννης: Ο διεθνής σέντερ μένει  ελεύθερος, έχοντας το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο (είτε από το ΝΒΑ είτε από τη EuroLeague). Η παραμονή του, αποτελεί προτεραιότητα για τον οργανισμό, δεδομένης και της λειψανδρίας που υπάρχει στο ελληνικό στοιχείο γι’ αυτό το επίπεδο.

Ματέους Πονίτκα: Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό έφτασε στο τέλος της μετά από το πέρας των τελικών της Basket League.

Λευτέρης Μαντζούκας: Ο 20χρονος Έλληνας παίκτης, που στο φινάλε της σεζόν κέρδισε επάξια βασικό ρόλο στο rotation, έχει συμβόλαιο γι’ ακόμη δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ