fbpx

Παναθηναϊκός: Η μυθική πρόταση και η κίνηση ματ για να κλείσει τον Ερνανγκόμεθ

Παναθηναϊκός: Η μυθική πρόταση και η κίνηση ματ για να κλείσει τον Ερνανγκόμεθ

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να ολοκληρωθεί η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, κίνηση που θα έχει ανάλογο ειδικό βάρος με την συμφωνία που ολοκλήρωσαν οι “πράσινοι” πριν από λίγες εβδομάδες με τον Κώστα Σλούκα.

Για να πειστεί ο διεθνής Ισπανός πάουερ φόργουορντ να αφήσει οριστικά στην άκρη το όνειρο παραμονής στο ΝΒΑ και την ίδια στιγμή να βάλει σε δεύτερη μοίρα την Μπαρτσελόνα (αυτός ήταν ο επιθυμητός του προορισμός στην Ευρώπη) δεν αρκούσαν τα χρήματα.

Ναι μεν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης βάζοντας στο τραπέζι ένα ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 6εκ ευρώ για δύο χρόνια (πρόταση που ετησίως είναι μεγαλύτερη κι από εκείνη με την οποία απέσπασε την υπογραφή του Σλούκα), όμως αυτό δεν ήταν από μόνο του αρκετό για να κερδίσει την παρτίδα για τον διεθνή Ισπανό.

Ήξερε τα δεδομένα

Όπως αναφέραμε στο πρόσφατο Double Team Podcast με τον Ρήγα Δάρδαλη, ο Ερνανγκόμεθ έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μίροτιτς, τον (εξαιρετικά σκληρό διαπραγματευτή) Ιγκόρ Κρέσπο. Με δεδομένο πως ο 28χρονος Ισπανός είχε ως πρώτη επιλογή την Μπαρτσελόνα, το ιδανικό σενάριο για τον γνωστό ατζέντη θα ήταν πρώτα να έλυνε οριστικά το θέμα της αποζημίωσης που θα λάβει ο Μαυροβούνιος από τους “μπλαουγκράνα” (έχουν διακόψει το συμβόλαιό του μονομερώς, εκκρεμούν τα δικαστήρια σχετικά με το ποσό που θα λάβει) κι εν συνεχεία να προχωρούσε σε συμφωνία με τους ανθρώπους της ομάδας για να καλύψει το κενό στο ρόστερ ο άλλος πελάτης του.

H δήλωση που έκανε στις 13 Ιουλίου σε ισπανικά μέσα ήταν ξεκάθαρη. “Για τον Χουάντσο υπάρχει μονάχα θεωρητικό ενδιαφέρον, όχι όμως επίσημη πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Πρώτα θα λύσουμε το θέμα του Μίροτιτς κι αφού αυτό συμβεί, μπορούμε να συζητήσουμε με τους Καταλανούς ό,τι άλλο θέλουν”.

Η κίνηση-ματ προς τον Κρέσπο

Γνωρίζοντας όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού κατέθεσε στον Κρέσπο μια εξαιρετική πρόταση για τον “Μπο Κρουζ”, την οποία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ματσάρει η Μπαρτσελόνα, ούτε τώρα, αλλά ούτε κι όταν θα τελειώσει με τον Μίροτιτς.

Την ίδια στιγμή τον ενημέρωσε πως περιμένει απάντηση άμεσα. Αυτό το τελευταίο ήταν δηλαδή ένα έμμεσο μήνυμα προς τον Ισπανό ατζέντη στο λογική “αν προσπαθήσεις να κερδίσεις χρόνο με στόχο να ωφεληθούν και οι δύο πελάτες σου, τότε θα ρισκάρεις να ζημιώσεις τον έναν εξ αυτών”.

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες ώρες κι όπως όλα δείχνουν θα έχουν ως αποτέλεσμα να προσθέσει ο Αταμάν στην “φαρέτρα” του έναν ποιοτικότατο πάουερ φόργουορντ, που διαθέτει τα χαρακτηριστικά που εξ αρχής έψαχνε για τη συγκεκριμένη θέση (μέγεθος, αθλητικότητα, σουτ και τακτική επάρκεια).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ