fbpx

Παναθηναϊκός: Τα δίνει όλα και για Μιχάλιουκ

Παναθηναϊκός: Τα δίνει όλα και για Μιχάλιουκ

O Σβι Μιχάλιουκ δέχεται ασφυκτική πίεση από την Ελλάδα, όμως η ομάδα που του την ασκεί δεν είναι αυτή στην οποία πηγαίνει αυτόματα το μυαλό όλων (Ολυμπιακός), αλλά ο Παναθηναϊκός.

Ο Εργκίν Αταμάν θεωρεί πως ο Ουκρανός είναι ο ιδανικός παίκτης για να συμπληρώσει την γραμμή των “πλαϊνών” παικτών στο νέο, ήδη αναβαθμισμένο, ρόστερ των πρασίνων, την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διατεθειμένος να κάνει άλλη μια οικονομική υπέρβαση προκειμένου να τον ικανοποιήσει. Κάπως έτσι λοιπόν ο Μιχάλιουκ έχει βρεθεί να κρατάει στα χέρια του μια πρόταση που υπερβαίνει τα 3εκ ευρώ συνολικά για τα δύο επόμενα χρόνια!

Ο πρώην παίκτης του πανεπιστημίου του Κάνσας εξακολουθεί να θεωρεί ως πρώτη προτεραιότητά του το ΝΒΑ, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει μία σοβαρή πρόταση σε χρήματα και προοπτική στα χέρια του, με τον χρόνο να κυλάει ήδη εναντίον του. Η ιστορία των τελευταίων 10 ετών έχει δείξει πως σχεδόν το 95% των συμβολαίων που υπογράφονται στο ΝΒΑ αφού μπει ο Αύγουστος είναι για το μίνιμουμ ποσό.

Η ασφάλεια του Γκριγκόνις

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως είναι το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός την απάντηση του Ουκρανού. Με μια πρώτη ματιά, η ελληνική ομάδα παίζει εκ του ασφαλούς, αφού υπάρχει το “δίχτυ ασφαλείας” που ονομάζεται Γκριγκόνις. Ο Αταμάν έχει σε εκτίμηση τον Λιθουανό και θα τον θυσίαζε μονάχα αν έβρισκε κάποιον αισθητά ανώτερο ποιοτικά παίκτη, όπως είναι ο Μιχάλιουκ. Το θέμα όμως είναι πως ο Γκριγκόνις έχει εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, που αγγίζει το 1εκ, οπότε όσο ο χρόνος κυλάει, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί ομάδα που θα μπορεί να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό (ή έστω ένα μεγάλο μέρος του).

Όποια κι αν είναι πάντως η τελική κατάληξη της υπόθεσης Μιχάλιουκ, το βέβαιο είναι πως το θερμόμετρο στο πράσινο στρατόπεδο δεν αναμένεται να κατέβει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ