fbpx

Παναθηναϊκός: Τα ρέστα του για να πείσει τον Μιχάλιουκ να ξεχάσει το ΝΒΑ

Παναθηναϊκός: Τα ρέστα του για να πείσει τον Μιχάλιουκ να ξεχάσει το ΝΒΑ

Ο Σβι Μιχάλιουκ έχει ακόμα το βλέμμα του στραμμένο στο ΝΒΑ, παρότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την αμερικανική αγορά δεν είναι ευοίωνες. Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό όχι απλώς δεν παραδίδουν τα όπλα, αλλά εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο να ολοκληρώσουν με επιτυχία άλλη μία επικίνδυνη αποστολή, αντιστρέφοντας έστω και την τελευταία στιγμή τα δεδομένα. 

Η νέα πρόταση

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές από τις ΗΠΑ, οι πράσινοι έχουν ανεβάσει την προσφορά τους πάνω από τα 4,5εκ. δολάρια για δύο χρόνια! Στο χθεσινό μας ρεπορτάζ αναφέραμε πως ο Έργκιν Αταμάν έχει ανάψει προ πολλού το πράσινο φως για τον Ουκρανό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εγκρίνει την ίδια στιγμή άλλη μία οικονομική υπέρβαση. Στην πρώτη προσέγγιση, που έγινε μετά τα μέσα Ιουνίου, ο Παναθηναϊκός έβαλε στο τραπέζι 3εκ. δολάρια, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε πως ο Μιχάλιουκ ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν επέστρεψε δριμύτερος κατά την διάρκεια του Summer League του Λας Βέγκας (ή λίγο μετά την ολοκλήρωσή του) αυξάνοντας τουλάχιστον κατά 50% την προσφορά του.

Αυτή τη φορά ο Μιχάλιουκ ήταν πιο διαλλακτικόςαφού οι ανοιχτές θέσεις στα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ να μειώνονται καθημερινά, την ίδια ώρα που το δικό του όνομα παραμένει σε δεύτερο πλάνο. Παρότι όμως οι “πράσινοι” έχουν καλύψει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις (οικονομικές κι αγωνιστικές) απαιτήσεις του, ο Ουκρανός επιμένει να… παίζει άμυνα με στόχο να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα για ένα καλό συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Το κρίσιμο ερώτημα

Το ερώτημα λοιπόν που μένει να απαντηθεί είναι το εξής: πόσο χρόνο είναι διατεθειμένοι στον Παναθηναϊκό να τον περιμένουν; Ναι μεν έχουν την ασφάλεια του Γκριγκόνις, που είναι “δεμένος” μέχρι το επόμενο καλοκαίρι κι αποτελεί ένα αξιόπιστο “δίχτυ ασφαλείας”, όμως με το συμβόλαιό του να αγγίζει το 1εκ. ευρώ, θα είναι θεωρητικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να τον βγάλουν στην αγορά στα τέλη του άλλου μήνα, όταν οι περισσότερες ομάδες θα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους. 

Συνυπολογίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως οι επόμενες 10-15 μέρες θα κρίνουν τα πάντα στην υπόθεση Μιχάλιουκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ