fbpx

Λαρεντζάκης στο Apexsports: «Προχωράμε με το μυαλό πως δεν θα έρθει ο Γιάννης» (vid)

Λαρεντζάκης στο Apexsports: «Προχωράμε με το μυαλό πως δεν θα  έρθει ο Γιάννης» (vid)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο Apexsports και τον Γιώργο Συρίγο στο πλαίσιο της Media day της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Ο Έλληνας άσος, μίλησε για το γεγονός πως οι πιθανότητες να βρεθεί ο Γιάννης στο παγκόσμιο είναι ελάχιστες και το σκεπτικό με το οποίο θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Γ.Σ: Τελευταία εικόνα από την περσινή περιπέτεια είναι μια Εθνική να παλεύει, να τα δίνει όλα ώστε να ανατρέψει μια κατάσταση άσχημη. Τώρα ένα καινούργιο κεφάλαιο, έχει μείνει κάποιο απωθημένο ή είναι λευκό χαρτί φέτος;

– «Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα θα υπάρχει αυτό το ματς. Προσωπικά με έχει πονέσει πολύ ο τρόπος που είχαμε χάσει και το πώς διαχωριστικά το παιχνίδι κατά την διάρκεια του. Αλλά προχωράμε, πρέπει να μάθουμε από αυτό το ματς, να πάρουμε μόνο τα θετικά στοιχεία από τον αγώνα τότε και να συνεχίζουμε.
Φέτος είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, οπότε πάμε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με χαμηλούς τόνους και πάμε να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε, να δώσουμε μια μάχη έτσι όπως έχουμε μάθει σαν Εθνική ομάδα»

Γ.Σ: Πέρσι λέγαμε, όπως και οι συμπαίκτες και ο προπονητής σου, αυτή η άγνοια κινδύνου που έβγαλες στα κρίσιμα ματς είναι το σημείο αναφοράς σου και ειδικά όταν μιλάμε για την Εθνική. Αισθάνεσαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος να δώσεις σταθερά πράγματα στην ομάδα που μέχρι πέρυσι τα έδινα άλλοι και δεν τα ζητήσουν από εσένα;

– «Σίγουρα. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που μπορώ να διαχειριστώ τις καταστάσεις. Θεωρώ ότι είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά όπως είπα και πριν είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, είμαστε σε μια ομάδα, ο ένας για τον άλλον και πάμε εκεί για να δώσουμε το 100%»

Γ.Σ: Οι περισσότεροι έχετε πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας και τώρα και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Πως είναι να προετοιμάζεσαι με έναν πολύ μεγάλο αστερίσκο, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο έχει να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό και θα αποφασιστεί στο τέλος εάν θα παίξει. Είναι αγχωτικό αυτό;

«Μέχρι στιγμής πάμε με το μυαλό ότι δεν θα έρθει ο Γιάννης στο Παγκόσμιο. Μακάρι να έρθει, εννοείται ότι τον θέλουμε, να είναι υγιής το σώμα του, αλλά στο μυαλό μας πάμε με το σκεπτικό ότι δεν θα έρθει. Εμένα μέσα μου υπάρχει μια ελπίδα γιατί τον ξέρω και καλά, όμως η καθημερινότητα μας αυτή την στιγμή είναι χωρίς τον Γιάννη. Ξέρουμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει ο Γιάννης και όταν είναι στην ομάδα, αυτόματα οι προσδοκίες ανεβαίνουν. Νομίζουν όλοι ότι πάμε κατευθείαν για μετάλλιο αλλά όπως είδαμε δύο χρόνια τώρα δεν είναι έτσι, οπότε πάμε με χαμηλούς τόνους και όπως σου είπα και πρίν με χαμηλά το κεφάλι και κάθε ματς ξεχωριστά»

Γ.Σ: Εγώ καταλαβαίνω, χωρίς να παρεξηγηθεί αυτό που θα πω, ότι αυτό σας βολεύει. Είναι πιο εύκολο να είναι πιο κάτω οι τόνοι και να αποκρούονται από εσάς και οι υπερβολές των δημοσιογράφων. Είναι μάλλον μια κατάσταση πιο άνετη.

«Είναι ναι , μια κατάσταση πιο βολική, αλλά εσείς είστε πάντα των άκρων, είτε θα γράψετε για μετάλλιο είτε ότι δεν πρέπει να πάει κανείς να παίξει. Αυτόματα λόγω Γιάννη είναι κατανοητό ότι ανεβαίνουν οι προσδοκίες. Η Εθνική ομάδα έχει προσφέρει πάρα πολλές χαρές, είναι μια βαριά φανέλα, οπότε θεωρώ ότι και εμείς που θα πάμε εκεί να παλέψουμε να είμαστε αντάξιοι του βάρους της φανέλας και τουλάχιστον να πούμε ότι τα δώσαμε όλα , παλέψαμε αλλά ήμασταν ως εκεί»

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ