fbpx

H «κυψέλη» του Μάικ Σκοτ!

H «κυψέλη» του Μάικ Σκοτ!

Πως ο νέος παίκτης της Βιλερμπάν έφτασε να έχει το δικό του προσωπικό φανατικό φαν κλαμπ στην Φιλαντέλφια.

Αν απομονώσει κανείς τα αρνητικά περιστατικά της ζωής του, θα σχηματίσει μια λανθασμένη άποψη για τον χαρακτήρα του. Ο Μάικ Σκοτ κατάφερε να παίξει στο NBA για εννέα χρόνια, όχι μόνο γιατί ήταν ένας φόργουορντ με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, αλλά κυρίως λόγω της δυνατής προσωπικότητας του. Οι συμπαίκτες του τον άκουγαν έστω κι αν δεν είχε το περισσότερο ταλέντο, μα αυτοί που τον λάτρευαν ήταν κυρίως οι φίλαθλοι της εκάστοτε ομάδας του και δη των Σίξερς. Μάλιστα στην Φιλαντέλφια σχηματίστηκε μια ομάδα προσωπικών του οπαδών, η οποία ονομάστηκε «η κυψέλη του Μάικ Σκοτ»!

Ο νέος παίκτης της Βιλερμπάν αποτέλεσε μια γραφική (cult) φιγούρα στην πόλη της αδελφικής αγάπης και την επόμενη σεζόν που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει έναν από τους αγαπημένους παίκτες του κοινού του συλλόγου της Λιόν και όχι μόνο!

Το κερδισμένο σπριντ του 2019

Όλα ξεκίνησαν τέτοια εποχή πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Σκοτ είχε γίνει ανταλλαγή τον Φεβρουάριο του 2019 από τους Κλίπερς στους Σίξερς και πολύ γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μπρετ Μπράουν, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε στις κρίσιμες στιγμές λόγω της καλής του άμυνας και την ευχέρειας του πίσω από τα 7.25μ. Οι μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς σταμάτησαν την πορεία τους, κερδίζοντας τους με δραματικό τρόπο στον 7ο ημιτελικό της Ανατολής, αλλά δεν σταμάτησαν την… φόρα του Σκοτ.

YouTube video

Στις 18 Ιουλίου του 2019, όταν ένας φίλαθλος της ομάδας μπέιζμπολ των Φιλαντέλφια Φίλις, πέρασε μέσα στο τερέν και μετέτρεψε σε… νεροτσουλήθρα το πλαστικό κάλυμμα προστασίας του χορταριού, ο τότε παίκτης των Σίξερς είχε… τιτιβίσει το έξης: «Θα σας δείξω εγώ πως γίνεται. Σας «έχω» όλους, κανείς άνθρωπος της ασφάλειας, δεν πρόκειται να με πιάσει».

Η πλάκα του, «προεκτάθηκε» από τον δημοσιογράφο Τζάστιν Ντι Βιρτζίλιο, ο οποίος προκάλεσε τον Σκοτ, σε μονομαχία στον στίβο, για το ποιος θα είναι ο γρηγορότερος. Όποιος περίμενε ότι ο μπασκετμπολίστας θα απαντούσε με ένα χαμογελαστό εικονίδιο στο twitter, γελάστηκε. Αμέσως αποδέχθηκε την πρόκληση και στις 26 Ιουλίου, έδωσε ραντεβού με τον podcaster στο… ταρτάν!

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως, καθώς μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, κέρδισε με σχετική άνεση το σπριντ!

Εκδηλώσεις… παράνοιας

Μετά από αυτό το γεγονός, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και μετατράπηκε σε pop figure της Φιλαντέλφια. Καθώς, λοιπόν, φημιζόταν για την εργατικότητα του στο παρκέ, το όνομα που δόθηκε στο γκρουπ των προσωπικών του οπαδών, δεν ήταν συνηθισμένο. H «Mike Scott Hive» ιδρύθηκε λίγο μετά την μετακόμιση του από τους Κλίπερς και «γιγαντώθηκε» μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Το προφίλ στο τουίτερ , ήταν το ελάχιστο.

Οι φανέλες με το πρόσωπο του «εργάτη» των Σίξερς και το όνομα της «κυψέλης» του, ήταν στα όρια της λογικής, όπως επίσης και οι εκδηλώσεις προς τιμήν του, τόσο στο «σπίτι» των Σίξερς το Wells Fargo Center, όσο και μακριά από αυτό. Τα πράγματα, όμως, ξέφυγαν όταν οι θαυμαστές του, άρχισαν να χτυπούν τατουάζ προς τιμήν του!

Αρκετοί έκαναν μικρές μέλισσες στον λαιμό τους, άλλοι το όνομα της κυψέλης στα πλευρά τους και οι πιο φανατικοί το «χόντρυναν», χρησιμοποιώντας παράλληλα αγοραίες εκφράσεις!

Η θητεία του Σκοτ στους Σίξερς (αλλά και στο ΝΒΑ) ολοκληρώθηκε άδοξα το 2021, όταν αποκλείσθηκαν από τους Χοκς του Τρέι Γιανγκ και έχασαν την ευκαιρία να μονομαχήσουν στους τελικούς της Ανατολής με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η κληρονομιά που άφησε πίσω του,
ωστόσο, παραμένει ζωντανή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ