fbpx

Φιλικά με Μυκονιάτικη αίγλη

Φιλικά με Μυκονιάτικη αίγλη

Οι δυο αγώνες του USC με τη Μέγκα στο νησί των ανέμων, θα μείνουν στην ιστορία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. 

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως στα μέσα του Αυγούστου, σε έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, έλαβαν χώρα δυο φιλικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων του NCAA και του Ευρωπαϊκού συλλόγου που έχει «δημιουργήσει» τους περισσότερους NBAers την τελευταία δεκαετία από τη γηραιά Ήπειρο, με κορυφαίο τον MVP Νίκολα Γιόκιτς.

Όσοι, όμως είχαν την τύχη να βρεθούν την τρέχουσα εβδομάδα στο κλειστό της Άνω Μέρας στη Μύκονο, θα έχουν να λένε για πολλά χρόνια πως παρακολούθησαν τα δυο ματς ανάμεσα στο USC και τη Μέγκα. 

Οι λόγοι είναι αρκετοί…

Ο γλυκομίλητος αστέρας…

Ο πρώτος έχει να κάνει με την παρουσία του Έβαν Μόμπλεϊ. Ο ανερχόμενος αστέρας των Καβαλίερς φυσικά δεν αγωνίστηκε, αλλά δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα στην… πιτσιρικαρία που τον πολιόρκησε. Ήταν πράος και γλυκομίλητος με όλον τον κόσμο, είχε για μοναδική συνοδεία τον αδερφό του Αϊζάια και για… προστασία τον πατέρα του Έρικ που είναι στο επιτελείο των Trojans και τη μητέρα του Νικόλ.

…κι ο ανερχόμενος 

Εντός του παρκέ αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Αϊζάια Κόλιερ. Ο πρωτοετής γκαρντ έχει έναν συνδυασμό δύναμης και ταχύτητας που τον καθιστούν ασταμάτητο όταν αποφασίσει να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί στο καλάθι.

Μαζί με τον τελειόφοιτο Μπούγκι Έλις, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, συνθέτουν ένα σπουδαίο περιφερειακο δίδυμο που βάζει τους Trojans μέσα στα φαβορί για το φάιναλ-φορ του 2024.

Ο αμυντικός Κόμπε

Αυτός που τους συμπληρώνει ιδανικά είναι ο Κόμπε Τζόνσον, μικρός αδελφός του Τζέιλεν ο οποίος αγωνίζεται στους Ατλάντα Χοκς. Αν και φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Αστέρα των Λέικερς, διακρίνεται κυρίως για τις αμυντικές του ικανότητες και πολύ λιγότερο για το επιθετικό του ταλέντο. Ο Τζόνσον με τον δυναμικό του τρόπο παιχνιδιού, κέρδισε πολλές φορές το χειροκρότημα, με συνέπεια κι αυτός να «πολιορκηθεί» από τους… μικρούς μπασκετικούς του νησιού. 

Στα χνάρια του μπαμπά 

Εν τη απουσία του Μπρόνι Τζέιμς, ο παίκτης με το πιο «βαρύ» επώνυμο, ήταν φυσικά ο Ντι Τζει Ρόντμαν. Παράλληλα ήταν εξαιρετικά εύκολο να καταλάβει κανείς πως είναι ο γιος του Ντένις! 

Το αγωνιστικό του στιλ είναι παρεμφερές με του «σκουληκιού» των 90s, καθώς δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επίθεση, αλλά είναι ένας πολύ σκληρός αμυντικός. Έχει ύψος 1,98, παίζει στο «3» και στο «4», αλλά με το πολύ δυνατό κορμί του μπορεί να μαρκάρει κ τις πέντε θέσεις.

Βεβαίως η κυριότερη ομοιότητα με τον πατέρα του, έχει να κάνει με τις εκκεντρικές επιλογές του. Τα νύχια του ήταν βαμμένα σε… πράσινους τόνους, ενώ είχε αρκετά τατουάζ στο κορμί και στο… κρανίο του. Το πιο ιδιαίτερο ήταν πίσω από το δεξί του αυτί όπου είχε «χτυπήσει» τη λέξη Lover! 

Ο Σέρβος Μπίλι

Από την άλλη πλευρά, υπήρχε ένας σαφώς πιο ταλαντούχος και διαφορετικός… γιος του μπαμπά. Ο Νίκολα Τόπιτς είναι ένας πολύ δυναμικός Γκαρντ, ο οποίος βασίζεται στο δυνατό κορμί του και τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, για να τρυπάει με διεισδύσεις τις αντίπαλες άμυνες. Ο MVP του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ εφήβων απέχει ακόμα πολλά χρόνια από το να συγκριθεί με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά σίγουρα έχει κάποια κοινά στοιχεία. Δεν έχει βέβαια καμία (αγωνιστική) σχέση με τον πατέρα του Μιλένκο, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους stretch ψηλούς του Ευρωπαϊκού μπασκετ.

Οργάνωσε η Κωστάκη 

Για να διοργανωθούν τα δυο φιλικά (που μεταδόθηκαν από το ΝΒΑ TV), χρειάστηκε η οργανωτική ικανότητα μιας εξαιρετικής σκόρερ. Η Αναστασία Κωστάκη, βρίσκεται από πέρσι στη Μύκονο, καθώς ο σύζυγος της Βαγγέλης Βλάχος είναι ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου και ήταν αυτή που συντόνισε όλες τις… δυνάμεις του νησιού, ώστε τα φιλικά να πραγματοποιηθούν με επιτυχία.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κούκας και ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κούκας βοήθησαν τα μέγιστα, όπως και ο υποδιευθυντής Αστυνομίας Νίκος Μπογατίνης.

Από την ανερχόμενη δύναμη του ΑΟ Μυκόνου, ο πρόεδρος Αλέκος Αγγελετάκης και ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας Νίκος Δακτυλίδης, ήταν για μια ακόμη φορά αρωγοί, ενώ στο γήπεδο δέσποζαν στη γραμματεία ο «παλιός» Γιώργος Σκορδός και ο Μιχάλης Πρεβενιός. Όλα βέβαια ξεκίνησαν από τον Γιώργο Φλάσκο, ο οποίος έφερε σε επαφή την Αναστασία Κωστάκη, με τους Αμερικανούς διοργανωτές της Ευρωπαϊκής περιοδείας  του  USC το οποίο ήδη βρίσκεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Οι διαιτητές Σώμος, Θεωνάς και Γρίβα αρίστευσαν στα καθήκοντά τους, όπως οι κύριες Κοντού και Λαζαρίδου, που φρόντισαν ώστε τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια στο γήπεδο.

Άντε και του χρόνου!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ