fbpx

Το πρώτο ματς του Αντρέι Στογιάκοβιτς επί ελληνικού εδάφους (vids & pics)

Το πρώτο ματς του Αντρέι Στογιάκοβιτς επί ελληνικού εδάφους (vids & pics)

Υπό το βλέμμα του Πέτζα, ο Στογιάκοβιτς τζούνιορ έβαλε 13 πόντους στην ήττα του Στάνφορντ από το Λαύριο. 

Το ιδανικό θα ήταν να παίξει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Γλυφάδα μια χαρά τα πήγε ο Αντρέι Στογιάκοβιτς στο πρώτο του παιχνίδι επί Ελληνικού εδάφους. Υπό το βλέμμα του πατέρα του Πέτζα, αλλά και αρκετών ακόμα πρώην διεθνών παικτών, ο 19χρονος άσος σημείωσε 13 πόντους στην ήττα του Στάνφορντ από το Λαύριο με 91-87. 

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς

Ο πρωτοετής γκαρντ-φόργουορντ των Cardinals ξεκίνησε βασικός και στην πρώτη περίοδο εντυπωσίασε με την παρουσία του, καθώς σημείωσε 10 από τους πρώτους 17 πόντους της ομάδας του! Βέβαια το Λαύριο ήταν πολύ καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και μόνο στην τελευταία περίοδο, βρέθηκε για λίγο πίσω στο σκορ. 

Προϊόντος του παιχνιδιού, ο Στογιάκοβιτς τζούνιορ έδειξε να κουράζεται και το επίπεδο της απόδοσης του σταδιακά έπεσε. Πλην όμως τα στοιχεία του παιχνιδιού του, σε συνδυασμό με τα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης που έχει, έκαναν όλους όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας το απόγευμα της Δευτέρας (28/8) να μιλούν για τον πρεσβύτερο γιο του πρωταθλητή του ΝΒΑ το 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς. 

Στο γήπεδο βρέθηκαν τρία στελέχη της Ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ για να τον παρακολουθήσουν: Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Λευτέρης Καλογήρου. Ο Πέτζα ήρθε παρέα με τον Ντούσαν Βούκσεβιτς, ενώ το «παρών» έδωσε και ο παλιός πολίστας (και σύζυγος της Ανίτας Ναθαναήλ) Κρις Χάμπερτ, ο οποίος έχει μπει στο Hall Of Fame των Cardinals, καθώς έκανε σπουδαία κολεγιακή καριέρα με το… σκουφάκι τους. 

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς
Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς

Το Στάνφορντ έχει στο ρόστερ του ακόμα έναν Ευρωπαίο, τον Γάλλο σέντερ Μαξίμ Ρεϊνό, ο οποίος είχε οδηγήσει την Εθνική Γαλλίας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών που έγινε στην Κρήτη τον Ιούλιο. 

Στογιάκοβιτς και Ρεϊνό θα είναι βασικά στελέχη του προπονητή Τζερόντ Χάας, ο οποίος υπήρξε στα νιάτα του αρχικά συμπαίκτης του Τζέισον Κιντ στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και στη συνέχεια του Πολ Πιρς στο Κάνσας. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ