fbpx

Από τη Νορμανδία ως την Ύδρα (pics)

Από τη Νορμανδία ως την Ύδρα (pics)

Το ευρωπαϊκό τουρ του Στάνφορντ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι Cardinals συνδύασαν την αγωνιστική με την πολιτιστική τους επιμόρφωση.

Τα ευρωπαϊκά τουρ είναι μια αγαπημένη, αλλά και… κοστοβόρα επιλογή των αμερικανικών κολεγίων, που κάθε χρόνο προσπαθούν να συνδυάσουν την μπασκετική με την πολιτιστική επιμόρφωση των παικτών τους. Το Στάνφορντ ασφαλώς το πέτυχε με τη φετινή του επίσκεψη στο Παρίσι και την Αθήνα, καθώς οι Cardinals έδωσαν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια απέναντι στην Ναντέρ και το Λαύριο, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Γηραιάς Ηπείρου.

Στην Γαλλία, ρόλο «οικοδεσπότη» είχε ο σέντερ Μαξίμ Ρεϊνό, τον οποίο παρακολουθήσαμε στο Ευρωμπάσκετ Νέων του Ηρακλείου να οδηγεί την ομάδα του στο χρυσό μετάλλιο. Ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου, αλλά να κάνουν και μια περιήγηση στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Βέβαια η πιο ενδιαφέρουσα επίσκεψη τους, ήταν στο αμερικανικό κοιμητήριο της Νορμανδίας.

Τέσσερις μέρες στην Αθήνα

Ακολούθως πήραν τον δρόμο για την Αθήνα, στην οποία έμειναν τέσσερις μέρες. Μετά την αρχική τους διανυκτέρευση, πήραν το «δελφίνι» για την Ύδρα και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του νησιού του Σαρωνικού.

Την επόμενη, βρέθηκαν στην Ακρόπολη και ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στην Αττική, με ένα καλό… by the sea γεύμα, στη Βουλιαγμένη. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς μπορεί να είναι ο «νέος» της ομάδας ως πρωτοετής, αλλά οι συμπαίκτες του τον ακολουθούσαν κατά πόδας, καθώς ήξερε καλά τα κατατόπια…

Στο κλειστό της Γλυφάδας, τους επισκέφθηκε ο Αμερικανός πολίστας Ντίλαν Γούντχεντ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Στάνφορντ και πέρσι αγωνίστηκε στον ΝΟΒ.

Οι ομάδες του NCAA έχουν δικαίωμα να κάνουν ένα τουρ ανά τέσσερα χρόνια και το επόμενο καλοκαίρι, ακόμα περισσότερα πανεπιστήμια αναμένεται να επισκεφθούν την χώρα μας, η οποία αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ