fbpx

Η αντιδιαστολή Μίλου-Φαλ

Η αντιδιαστολή Μίλου-Φαλ

Το πρώτο επίσημο δείγμα του Ολυμπιακού για το 2024 δεν προσφέρεται για πομπώδη συμπεράσματα και περισσότερο μπορεί να χρησιμεύσει σαν ένα τεστ αξιολόγησης της κατάστασης του Μουσταφά Φαλ.

Μέχρι τον ημιτελικό του σούπερ-καπ με το Περιστέρι, ο Γάλλος σέντερ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ένεκα των ενοχλήσεων του στο γόνατο και της επιβάρυνσης που του δημιούργησε η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωθώντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει αρκετό χρόνο στον Λουκ Σίκμα στη θέση 5. Η πρώτη παρουσία του «Μους» ασφαλώς δεν σκόρπισε ενθουσιασμό, καθώς είναι φανερό (και λογικό) πως βρίσκεται εκτός ρυθμού. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί κάποια παιχνίδια, ώστε να ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο…

Ο Μπαρτζώκας έχει τονίσει κατ’ επανάληψη στη διάρκεια της προετοιμασίας πως η ομάδα του ήταν αυτή με τις περισσότερες απουσίες λόγω του Παγκοσμίου και δεν το αναφέρει σαν δικαιολογία, αλλά ως ένα πραγματικό δεδομένο. Ο Φαλ είναι πολύτιμο στέλεχος για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα «αναγκαστούν» να τον «περιμένουν» για να μπορέσει να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Αντίθετα, ουδεμία πίστωση χρόνου χρειάζεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δείχνει στην καλύτερη (σωματική) κατάσταση της καριέρας του. Ιδίως στο πρώτο μέρος του σημερινού (29/9) αγώνα στη Ρόδο, δεν σταμάτησε να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, την ίδια στιγμή που στην άμυνα, οι αντιδράσεις του είναι πολύ πιο ταχείς σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στο λιμάνι.

Η αντιδιαστολή Μιλουτίνοφ-Φαλ ήταν ξεκάθαρη και έγινε πολύ έντονη σε δύο φάσεις στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Στην πρώτη, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς πήρε την μπέιζλαϊν και βλέποντας μπροστά του τον Γάλλο, δεν δίστασε να σηκωθεί για το κάρφωμα. Αντίδραση από τον αντίπαλο του, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα είχε σηκωθεί για την τάπα, απλά δεν υπήρχε.

Μετά από δύο λεπτά, ο Ολυμπιακός έφυγε στον αιφνιδιασμό, αφού ο Μιλουτίνοφ είχε κάνει ένα υποδειγματικό box-out ώστε να πάρει ο Παπανικολάου το αμυντικό ριμπάουντ. Ενώ ήταν ο τελευταίος που ξεκίνησε να τρέχει, διέσχισε το παρκέ με ταχύτητα περιφερειακού, για να πάρει την μπάλα από τον Λούντζη και να την καρφώσει, κάνοντας ένα μικρό «σπάσιμο» στον αέρα.

Για τους Πειραιώτες είναι πολύ σημαντικό πως ο «Μίλου» έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τις Φιλιππίνες όχι μόνο διότι αποτέλεσε τη σημαντικότερη μεταγραφική τους κίνηση, αλλά και γιατί θα χρειαστεί στη διάρκεια του Οκτωβρίου να παίξει και για τον Φαλ, μέχρι ο δεύτερος να πατήσει γερά στο παρκέ.

ΥΓ: Χαντς και Χουγκάζ είναι δύο δυνατά «στοιχήματα» για τον κόουτς Σπανούλη. Αμφότεροι έχουν μεγάλο δυναμικό, είναι σε ηλικία εξέλιξης και μπορούν να γίνουν παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Ο μεν Αμερικανός έχει τα προσόντα και του λείπει το «διάβασμα», ο δε Έλληνας έχει τον συνδυασμό μεγέθους-ικανοτήτων και πρέπει να αποκτήσει σκληράδα και συνέπεια. Θα’ χει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη τους προϊούσης της περιόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ